Sve popularniji bend Greta Van Fleet predstavio prvi album “Anthem of the Peaceful Army”
26. listopada 2018.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Sve popularniji bend Greta Van Fleet predstavio prvi album “Anthem of the Peaceful Army”

Popularnost ovog američkog benda koji se pokazao kao jedno od najvećih glazbenih iznenađenja svakim danom sve više raste. Njihov debitantski album „Anthem of The Peaceful Army“  od sada je dostupan u radijskom eteru.

Nakon što su se publici predstavili 2017. godine singlom „Highway Tune“, koji je proveo pet tjedana na prvom mjestu U.S. Rock Radio Charta, Greta Van Fleet oduševljavaju svojim zvukom koji poput vremeplova vodi u zlatno razdoblje hard rocka. „Anthem of The Peaceful Army“ jedan je od najiščekivanijih ovogodišnjih albuma na kojem mlađahni Jake Kiszka (gitara), Sam Kiszka (bass i klavijature), Josh Kiszka (vokal) i Danny Wagner (bubnjevi) uspješno spajaju elemente rock, soul i blues glazbe.

Produkciju albuma, koji je sniman na dvije lokacije –  Nashville i Michigan, potpisuju Marlon Young(Kid Rock) , Al Sutton (Loretta Lynn) i Herschel Boone (Mary J. Blige, Anita Baker). Prvi singl kojim je „Anthem of The Peaceful Army“ predstavljen nosi naziv „When The Curtain Calls“ i do sad je skupio više od 13 milijuna streamova te se trenutno nalazi na #2 Billboardove Mainstream Rock ljestvice.

Greta Van Fleet svoju priču započinju 2012. godine u malom gradu smještenom u saveznoj državi Michigan – Frankenmuth. Pet godina kasnije objavljuju dva EP izdanja, „Black Smoke Rising“ i „From The Fires“ kojima privlače veliki broj obožavatelja, nakon čega slijede rasprodani koncerti i sviranje na nekim od najvećih svjetskih festivala kao što su Coachella, Rock am Ring i Download Festival. Bend je trenutno na američkoj, europskoj i australskoj turneji koja je skoro u potpunosti rasprodana.

„Anthem of The Peaceful Army“ –  popis pjesama:
Age Of Man
The Cold Wind
When The Curtain Falls
Watching Over
Lover, Leaver
You’re The One
The New Day
Mountain Of The Sun
Brave New World
Anthem
Lover, Leaver (Taker, Believer)