Kraljevska opera “Valkira” u Cinestar kinima izravno iz londonskog Royal Opera Housea
15. listopada 2018.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Kraljevska opera “Valkira” u Cinestar kinima izravno iz londonskog Royal Opera Housea

Ciklus Wagnerovog prstena jedan je od najvećih djela svake opere. Produkciju Keitha Warnera provodi Antonio Pappano, glazbeni ravnatelj Kraljevske opere, a ovo posljednje oživotvorenje ostvareno je s izvanrednim međunarodnim nizom Wagnerovih specijalnih pjevača.

Četiri operne cjeline ciklusa putuju od početka svijeta do njegovog uništenja, s bogovima, herojima i čudovištima. Ovaj epski mit prikazuje svaku vrstu ljudske emocije u glazbi i idejama izvanredne moći. Prsten je uvijek poseban događaj u opernom kalendaru: jednom isproban, nikad zaboravljen.

Die Walküre (Valkira) je druga opera u ciklusu, a sadrži nekoliko posebnih glazbenih momenata prstena – pjenušava glazba magične vatre i razigrana vožnja Valkira. No, između glazbenog vatrometa i norveške mitologije, u središtu ove opere su nezaboravni likovi i složeni odnosi među njima, uključujući blizance Siegmunda i Sieglinda, te Wotana i njegove kćeri Valkire, Brunhilde.

“Valkira” stiže ekskluzivno u Cinestar kina 28. listopada s početkom u 18 sati, a trajat će 4 sata i 50 minuta, uključujući dvije pauze. Pjeva se na njemačkom jeziku s engleskim titlovima. Bit će prikazana u sljedećim Cinestar kinima:

KAPTOL BOUTIQUE CINEMA
BRANIMIR CENTAR
ZADAR
VARAŽDIN
JOKER SPLIT
SLAVONSKI BROD
RIJEKA
OSIJEK
DUBROVNIK
MOSTAR
TUZLA

Glazba: RICHARD WAGNER
Režiser: KEITH WARNER
Dirigent: ANTONIO PAPPANO

SIEGMUND – STUART SKELTON
SIEGLINDE – EMILY MAGEE
WOTAN – JOHN LUNDGREN
BRÜNNHILDE – NINA STEMME
FRICKA – SARAH CONNOLLY

Foto: Bryn Terfel kao Wotan ©ROH/Clive Barda, 2012.