Nakon ljeta u Puli, Zdravko Čolić će obilježiti jesen u Zagrebu!
19. listopada 2018.
Nikola Knežević (2594 Članci)
Podijeli

Nakon ljeta u Puli, Zdravko Čolić će obilježiti jesen u Zagrebu!

“Ono malo sreće”, turneja koja je Zdravka Čolića ljetos dovela u pulsku Arenu, u subotu, 20. listopada okupit će tisuće i tisuće duša u Areni Zagreb, a koje su odrastale ili odrastraju uz jednu od najvećih glazbenih zvijezda koje je Balkan ikada imao.

Od Grbavice do Beograda, od vratara “Željezničara” do najveće zvijezde pop glazbe bivše Jugoslavije, od zgodnog momka do najvećeg zavodnika iste te države, od atletike do mikrofona, od “Dječaka Pavlove ulice” do “Svadbarskog sokaka”, od Korni grupe do bogate solo karijere, od Dravca do Zdravka Čolića, sve je to ovaj vječni šarmer, glazbenik i pjevač čija svaka pjesma dira u srce, nekad ga zarobi, a nekada oslobodi.

20. listopada zagrebačka Arena ugostit će ovu regionalnu zvijezdu, a prema svemu sudeći rasprodan ili barem skoro do zadnjeg mjesta popunjen koncertni prostor odisat će ljubavnim tekstovima i prekrasnim melodijama. A ima ih za višesatni koncert. Od “Pjevam danju, pjevam noću” i “Pusti, pusti modu” do “Esme” i “Male”, od “Ti si mi u krvi” i “Lošeg vina”, preko “Mađarice” i “Jedine” do “Jedne zime s Kristinom” i “Glave lude”. A pjesme su mu pisali najveći, Arsen Dedić, Đorđe Balašević, Momčilo Bajagić Bajaga, Goran Bregović, Marina Tucaković… Ivana, Jasmina, Mica gazdarica, Ruška, Anđela, sve ih je opjevao, a sigurno će brojne djevojke, dame, žene, kćeri, majke, bake, koje se zovu tako biti prisutne ove subote.

Još možete stići po svoj primjerak ulaznice i polako se pripremiti za jedan od najboljih koncerata godine u ovom najvećem koncertnom prostoru u Hrvatskoj.

Turneja Zdravka Čolića zove se po novom albumu, doduše albumu koji je objavljen krajem 2017. godine, ali i danas je hit među publikom.  Iznjedrio je i dosta hit singlova, a zadnji je “Ničeg nije bilo između nas” za koji je snimio spot baš u stilu Zdravka Čolića. Hollywoodski, filmski, ljubavni i emotivni. A emotivan je i cijeli album koji je ispunjen baladama tipičnim za Čolićevu karijeru, ali i pjesmama koje će vas rasplesati. I tu je ova glazbena legenda meni osobno posebno draga. Njegove pjesme su uvijek bile nezaobilazne na raznim zabavama, čak sam ih i sâm puštao na obljetnicama, dočecima  i drugim veselim okupljalištima. A uvijek je uz sebe Čola imao i plesačice, nekada Lokice, danas neke druge ljepotice koje svaki njegov nastup posebno obilježe.

Zdravko ili kako su ga zvali tijekom kratke međunarodne karijere, Dravco, i u 67. godini ne zna za odmor. Osim boravka u studiju, izdavanja novih pjesama i albuma, njegovi trosatni nastupi su sve samo ne mirni. Skače, pleše, trči po pozornici, zavodi i oduševljava. Tako je bilo prije 50 godina, a tako će, uz ono malo sreće, onako gospodski s lijevom rukom u džepu i desnom na mikrofonu, biti još dugi niz godina.

Foto: Promo