Daleka obala u Tvornici kulture predstavlja novi album “Kao sad”
19. studenoga 2022.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Daleka obala u Tvornici kulture predstavlja novi album “Kao sad”

Jedan od najuspješnijih rock sastava u povijesti hrvatske glazbene scene od samog osnutka 1985. postao je svjetski prepoznatljiv brand kroz nevjerojatan niz uspješnica u kojima su ispreplitali moderan blues-rock zvuk i dalmatinske elemente te se početkom ’90ih etablirao kao ambasador urbane dalmatinske kulturne scene.

Prkoseći godinama koje su s početkom novog milenija proveli stvarajući i svirajući odvojeno, ekspanzija uspjeha benda nastavlja se od 2020. na krilima nove kreativne i sviračke energije okupljenih članova originalne postave benda: Zoran Ukić na bubnjevima, gitarist Jadran Vušković te basist Boris Hrepić, uz novog frontmana Jakšu Kriletića Jordesa i neizostavan blagoslov Marijana Bana.

Nakon velike turneje koja je obilježila 2022. i obuhvatila nezaboravne nastupe u zagrebačkom Domu sportova te na splitskim Gripama, Daleka obala spremna je u suradnji s matičnom diskografskom kućom Dancing Bear ovu sjajnu koncertnu godinu zaokružiti prvim studijskim albumom nakon dva desetljeća i to 25. studenog 2022. Novi album pod naslovom ”Kao sad” prigodno će predstaviti dva tjedna kasnije, na velikom koncertu u Tvornici kulture 9. prosinca 2022.

Nema sumnje da su ga fanovi s nestrpljenjem očekivali nakon prvih najavnih singlova u kojima smo imali prilike uživati posljednje dvije godine po njihovom povratku na scenu.”Lipi dani”, ”Od tebe ća”, ”U reggaeu je spas”, ”Rođendan, Božić i Nova godina”, ”Cvijet”, naslovna ”Kao sad” osvojili su radijski eter i slušatelje, a iščekivanje je kulminiralo emotivno nabijenom i kompleksnom baladom “Ni ti a ni ja” koja je debitirala na prestižnoj listi HR Top 40 i po prvi put predstavila Jakšu Kriletića Jordesa kao jednog od autora Daleke obale.

Omiljeni dalmatinski rock sastav tijekom ove koncertne godine svojim sviračkim žarom vratio nas je u doba najboljih svirki. “Tonka”, “Roza”, “Morska vila”, “Noć je prekrasna”, “Ruzinavi brod”, “Osamdesete”  samo su dio bogate diskografske povijesti benda, a publika ih je gotovo dvadeset godina čekala zapjevati uživo s bendom.

Ta opipljiva veza Daleke obale i njihovih fanova posebno je došla do izražaja u nedavno objavljenoj live verziji svevremenskog hita “Noć je prekrasna (Dom sportova 2022)”, pjesme koju je Daleka obala izvela kao krunu spektakularnog nastupa u Domu sportova i koja je u novom kreativnom i sviračkom ”buđenju” Daleke obale postala svojevrsni sinonim sjajne svirke i sinergije s publikom. Objavom ove pjesme, koja zaista nikada nije zvučala bolje, Daleka obala i Dancing Bear su krajem ljeta najavili i  istoimeno koncertno izdanje na CD-u i DVD-u koje ćemo s veseljem dočekati u narednim mjesecima.

Daleka Obala u Velikom pogonu Tvornice kulture izvest će najveće hitove iz najsjajnijih razdoblja svoje karijere i podsjetiti sve zašto i kako su postali i ostali tako veliki. Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 110 kuna, dok će na dan koncerta koštati 130 kuna. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Foto: Josip Marković