Hrvatski elektronički pioniri Cortex Thrill predstavili novo izdanje “Eclipticum” s paketom remixeva
22. listopada 2018.
Music Box (11005 Članci)
Podijeli

Hrvatski elektronički pioniri Cortex Thrill predstavili novo izdanje “Eclipticum” s paketom remixeva

Cortex Thrill (Ivo T. Montina i Sven Gleđa), pioniri elektroničke glazbe i jedna od najdugovječnijih trance i progressive house grupa u Hrvatskoj s dosadašnja dva albuma za strane izdavače, objavili su sedmi singl (uz brojne remixeve i kompilacije) za svoju matičnu kuću Bonzai Records.

U pitanju je renomirana dugogodišnja kuća koja je postala sinonim trance i progressive glazbe još 90-ih godina, a za koju je ovaj dvojac počeo raditi još prije 25 godina. Novi singl „Eclipticum“ može se okarakterizirati kao mračni progressive house s elementima trancea i electro glazbe. Uz originalni mix na izdanju se mogu pronaći i remixevi Gabriela Westa & Ricarda Piedre, čiji se uraci redovno nalaze na top listama progressive zvuka, te hrvatskih producenata i DJ-a Damira Ludviga i Roberta Grizila.

Ovo izdanje je ozbiljan kandidat i za nominaciju za dodjelu nagrada Bonzai Recordsa koja će biti organizirana u svibnju sljedeće godine.

“Vrhunska produkcija uz ambijentalni ugođaj, klupski world wide hit. Izdvajam Gabriel West & Ricardo Piedra remix dok Damir Ludvig remix ima vrlo inteligentan intro. Pomalo me asocira na neke Aphex Twin radove. Naravno, za mene je ovo elektronički single godine.” – Slavin Balen (aktualni dobitnik nagrade “Ambasador” za životno djelo i vrhunski poznavatelj svjetske urbane scene)

“Bez obzira na nove generacije elektroničkih producenata i DJ-a, stara hrvatska škola elektronike i dalje blista možda i najvećim sjajem. Cortex Thrill, pioniri ove vrste glazbe na “Eclipticumu” nastavljaju započeto putovanje od prije nekoliko desetljeća i predstavljaju progresivnu glazbu u svojem najboljem izdanju. Čujemo iznimno snažan bass line, synth koji će nas odvesti i u neki filmski scenarij i futuristički prefiks kakav je kod Cortexa uvijek bio prisutan. Drago mi je što su i dalje među nama jer je hrvatskoj elektroničkoj sceni potrebno iskustvo kakvog oni imaju i zbog čega će uz Petra Dundova i neke druge veterane biti i dalje pri samom vrhu” – Nikola Knežević (Music Box)

Ovo izdanje možete nabaviti na Beatportu, a poslušati na službenom YouTube kanalu Bonzai Progressive labela.