Mark Knopfler u sklopu turneje “Down the Road Wherever” dolazi u Sloveniju
23. listopada 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Mark Knopfler u sklopu turneje “Down the Road Wherever” dolazi u Sloveniju

Mark Knopfler, jedan od najboljih svjetskih gitarista, jedan od osnivača ponajboljeg rock sastava u povijesti glazbe, Dire Straitsa, na ljeto 2019. godine dolazi u Sloveniju.

Koncert je na rasporedu 29. lipnja u Areni Stožice u Ljubljani, a bit će održan u sklopu velike turneje “Down the Road Wharever”. Turnejom će obići veliki broj europskih gradova, a ulaznice u prodaju ulaze u ponedjeljak 5. studenog.

Inače, Knopfler će 16. studenog objaviti deveti studijski album “Down the Road Anywhere” kojeg prati najavljena svjetska turneja. Album će sadržavati 14 novih pjesama inspiriranih širokim spektrom osoba, potvrdio je Knopfler i dodao kako se to odnosi i na rane dane u Dire Straitsima.  Ploču je producirao Knopfler zajedno s bivšim klavijaturistom Dire Straitsa Guyom Fletcherom koji je bio jedan od glavnih suradnika otkad se grupe razišla 1995. godine. Snimali su nove materijale u British Grove studiju u Londonu s Jimom Coxom i Fletcherom na klavijaturama, Nigelom Hitchcockom na saksofonu, Tomom Walshom na trubi, Johnom McCuskerom na violini, Mikeom McGoldrickom na flauti, Glennom Worfom na basu, Ianom “Iantom” Thomasom na bubnjevima i Dannyjem Cummingsom na perkusijama. Sa svim ovim glazbenicima radio je i ranije pa im je dao slobodu izražavanja na svojim instrumentima i za nove pjesme.

Foto: Promo