S filmom objavljen i soundtrack “Bohemian Rhapsody”!
25. listopada 2018.
Music Box (9557 Članci)
Podijeli

S filmom objavljen i soundtrack “Bohemian Rhapsody”!

Širom svijeta već su počeli pristizati komentari i reakcije na jedan od najiščekivanijih filmskih naslova ove godine – film „Bohemian Rhapsody“ koji prati život Freddieja Mercuryja i skupine Queen.

Službeni soundtrack već je dostupan digitalno, a u fizičkom obliku će se moći nabaviti od idućeg tjedna. Soundtrack sadrži čak 22 pjesme koje prate filmsku radnju i skriva nekoliko zanimljivih iznenađenja. Jedno od tih iznenađenja je činjenica da po prvi put u audio obliku možemo poslušati nikad objavljene live – snimke pjesama „Bohemian Rhapsody“, „Radio Ga Ga“, „Hammer To Fall” i„We Are The Champions“. Radi se o snimkama koje su nastale na legendarnom Live Aid koncertu 1985. godine, koncertu za koji će mnogi reći da je bio kruna karijere za Queen.

Produkciju soundtracka potpisuju Brian May i Roger Taylor, a studijski suradnici Justin Shirley-Smith, Kris Fredriksson i Joshua J. Macrae su im u tome pomogli. Mastering soundtracka potpisuju Adam Ayan i Bob Ludwig. Cijela ekipa imala je veliki izazov u izradi ovog soundtracka jer je krajnji cilj bio izbjeći stvaranje „greatest hits“ kolekcije, već odabrati pjesme koje će na adekvatan način pratiti filmsku radnju. Napravili su detaljan odabir snimaka koje odgovaraju scenama, uz poseban fokus na live izvedbama. Osim toga, Brian May došao je na ideju da Queen snimi i vlastiti aranžman 20th Century Fox Fanfare glazbenog uvoda, a time i dodatno uvjeri slušatelje kako se radi o soundtracku.

Film od ovog tjedna kreće s prikazivanjem u kinima. Rami Malek utjelovljuje Freddieja Mercuryja, a osim njega tu su i Gwilym Lee (Bryan May), Ben Hardy (Roger Taylor), Joe Mazzello (John Deacon) i Lucy Boynton (Mary Austin).  Rami Malek svjestan je koliko je težak posao bio pred njim, a jednom prilikom je izjavio: „Ovo je bila velika prilika za mene. Konačni proizvod može biti ili veoma savršen ili užasno poći po krivu.“ Ipak, sudeći prema komentarima članova skupine Queen, Malek je odradio dobar posao. Zanimljivo, upravo je Brian May otkrio kako se deset godina tražila osoba koja će moći predstaviti Mercuryja u pravom svjetlu, a Malek je prvi koji je posao odradio kako treba.

„Bohemian Rhapsody“ OST – popis pjesama:
1. 20th Century Fox Fanfare
2. Somebody To Love
3. Doing All Right… revisited (Performed by Smile)
4. Keep Yourself Alive (Live At The Rainbow)
5. Killer Queen
6. Fat Bottomed Girls (Live In Paris)
7. Bohemian Rhapsody
8. Now I’m Here (Live At Hammersmith Odeon)
9. Crazy Little Thing Called Love
10. Love Of My Life (Rock In Rio)
11. We Will Rock You (Movie Mix)
12. Another One Bites The Dust
13. I Want To Break Free
14. Under Pressure (Performed by Queen & David Bowie)
15. Who Wants To Live Forever
16. Bohemian Rhapsody (Live Aid)
17. Radio Ga Ga (Live Aid)
18. Ay-Oh (Live Aid)
19. Hammer To Fall (Live Aid)
20. We Are The Champions (Live Aid)
21. Don’t Stop Me Now… revisited
22. The Show Must Go On