Sonic Youth pripremili kolekcionarsko izdanje za 30. rođendan kultnog albuma “Daydream Nation”
27. listopada 2018.
Music Box (7932 Članci)
Podijeli

Sonic Youth pripremili kolekcionarsko izdanje za 30. rođendan kultnog albuma “Daydream Nation”

Pioniri noise rocka koji su utjecali na mnogobrojne noise bendove današnje generacije, Sonic Youth, slave 30 godina od izdanja kultnog albuma “Daydream Nation”.

Udružili su snage s retail servisom Reverb kako bi prodali više od 200 komada svojih memorabilija, opreme i drugih stvari, a što će biti dostupno za kupnju 30. listopada. Obožavatelji će imati na raspolaganju i njihove gitare, pedale, postere, fotografije i brojne druge uspomene, a highlight svega je Fender Telecaster Deluxe iz 1970-ih kojeg su koristili Ranaldo, Jim O’Rourke i Mark Ibold  između 1987. i 2009. godine, a tu je i Travis Bean TB1000A Artist kojeg je koristio Ranaldo i Fender Precision bas Kim Gordon na kojem je svirala i tijekom solo karijere.

1988. godine bend je objavio kultni album “Daydream Nation” koji je stvorio temelje noise rocka, a sada slave 30. obljetnicu od nastanka albuma. Tim povodom prikazuju poseban film na američkom kontinentu, a objavili su i ekskluzivne test pressing ploče koje već činjenicom da ih ima samo 300 komada privlače pozornost kolekcionara i ljubitelja benda.

Sonic Youth su osnovani 1981. godine u New Yorku i s vremenom su postali jedan od najzanimljivijih rock bendova koji je došao s američkog kontinenta. Njihova glazba ima u sebi i punk konotaciju pa bi ih mogli nazvati i punkerima među noiserima.