Metallica objavila iščekivano reizdanje albuma “…And Justice For All”
2. studenoga 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Metallica objavila iščekivano reizdanje albuma “…And Justice For All”

Svjetlo dana konačno je ugledalo iščekivano novo izdanje skupine Metallica – remasterirano reizdanje albuma „…And Justice For All“, koje ove godine slavi 30. rođendan! Skupina je reizdanje objavila u raznim oblicima – od standardnog CD-a, kasete, vinila do bogatog kolekcionarskog deluxe box seta…, dostupnih putem Metallica.com.

Fanove će zasigurno razveseliti i činjenica da proširena verzija reizdanja (Expanded Edition) uključuje i prethodno neobjavljene demo i live snimke, prve mixeve pjesama te bogatu knjižicu s do sada neobjavljenim fotografijama Rossa Halfina. Limited Edition Deluxe Box Set će uistinu biti pravo glazbeno blago, budući da će sadržavati remasterirani dvostruki 180g LP, 11 CD-a, 4 DVD-a, knjigu od 120 stranica, s neobjavljenim fotografijama i komentarima brojnih sudionika ove priče…

Album „…And Justice For All“ originalno je objavljen 7. rujna 1988. godine, za Metallicu je to bilo četvrto po redu studijsko izdanje, a ubrzo se pokazalo ujedno i izdanjem koje im je širom otvorilo vrata prema fanovima diljem svijeta. Album je u SAD-u čak 8 puta certificiran platinastom bojom, a ujedno je i „prvo“ izdanje u mnogočemu – to je prvi album Metallice na kojem se pojavljuje basist Jason Newsted, prvi album s kojim su u SAD-u došli u Top 10 (dosegnuli su #6 poziciju), snimili su svoj prvi video i to za singl „One“ te dosegnuli Top 40 listu singlove, prvi put nastupili na dodjeli nagrada Grammy, te ujedno i osvojili svoj prvi Grammy (‘Best Metal Performance for “One”’).

Uoči objave ovog reizdanja, skupinu Metallica intervjuirao je kultni novinar David Fricke i prisjetio se zajedno s članovima benda brojnih anegdota iz tog razdoblja. Interesantno je i kako je upravo David bio zaslužan za prvi tekst o njima u kultnom magazinu Rolling Stone, originalno objavljenom 1989. godine.

Početkom svibnja sljedeće godine Metallica stiže u Europu – skupina je nedavno objavila datume europskog dijela stadionske turneje „Worldwired Tour 2019“, u sklopu koje će posjetiti 25 gradova. Najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu, Beču i Münchenu.