Nine Inch Nails došli do svojeg kraja?!
12. studenoga 2018.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Nine Inch Nails došli do svojeg kraja?!

Kako piše cijenjeni NME magazin, a pozivajući se na intervju za Variety, frontmen Nine Inch Nailsa, odličan glazbenik i producent, koji uspješno savladavala i izazove u filmskoj glazbi, Trent Reznor, najavio je mogući kraj bendovske karijere.

Naglasio je kako je zbog dobitka Oscara za najbolju originalnu filmsku glazbu počeo razmišljati o tome da završi s pričom oko Nine Inch Nailsa. Inače, Oscar je došao u rule 2011. godine za film Davida Finchera, “The Social Network”, što ga je vjerojatno navelo da prestane razmišljati o svojoj karijeri rock zvijezde.

“Glava se počne vrtiti malo kad vaš prvi film dobije Oscara”, rekao je za Variety i dodao: “Počinješ razmišljati – bi li trebao odjebati rock and roll. Imam novu zanimaciju u svojem životu koja baš i nema dobnu granicu kao što ima rock and roll? Bi li trebao usmjeriti sve svoje znanje u tom pravcu?”

Inače, Atticus Ross, koji je osvojio Oscar zajedno s Reznorom, je jedini stalni član Nine Inch Nailsa osim Reznora, a otkad se priključio bendu. Surađivali su zajedno na filmovima kao što je “Mid90s”, novi film s Jonahom Hillom, ali i na ranijim uspješnicama kao što su “The Girl With The Dragon Tattoo”, čiji soundtrack im je donio Grammyja 2013. godine, ali i još jedan Fincherov fillm, “Gone Girl”, najbolji triler 2014. godine, koji je donio nominaciju za Oscara sjajnoj Rosamund Pike, dok je fenomenalan soundtrack prošao ispod radara. Taj soundtrack radili su upravo Trent Reznor i Atticus Ross.

Podsjetimo, Nine Inch Nails su ove godine objavili novi album, “Bad Witch”, koji je dobio vrlo dobre kritike. Stoga, ovaj uradak ne bi trebao biti jedan od razloga razilaska Nine Inch Nailsa pa iz tog razloga treba zaključiti da je doista bavljenje filmskom glazbom ono što Reznoru stvara jedan dodatan ushit, a koja je u konačnici veliki izazov za njegov kreativan um.

Izvor: NME