Kultni londonski Sham 69 stiže na proslavu rođendana Vintage Industriala
15. studenoga 2018.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Kultni londonski Sham 69 stiže na proslavu rođendana Vintage Industriala

Rođendanski tjedan Vintage Industrial Bar upotpunit će 16. prosinca nedjeljnim koncertom londonskih punk rock legendi Sham 69, koji su na sceni već ravno 43 godine, na ovaj ili onaj način.

Sham 69 je engleski punk sastav. Osnovan je u Hershamu 1976. godine. Nije bio komercijalno uspješan kao mnogi njegovi suvremenici, iako je imao podosta pjesama koje su ušle na top-ljestvice. Unatoč tome mnogo je utjecao na Oi! i street punk.

Bend se je raspao 1979. Godine nakon odlaska Jimmya Purseya u Sex Pistolse / Sham Pistolse, a umjesto njega na vokal Sham 69-a došao je Jimmy Edwards, ali ubrzo se Pursey vratio u bend što je rezultiralo možda najlošijom fazom i statusom kod fanova zbog modernijeg zvuka koji su krenuli stvarati.

Nakon obrade pjesme ‘Hurry up England’ za Svjetsko prvenstvo, bend je odlučio promijeniti pjevača I tako je Pursey napustio bend, a Dave Parsons I Ian Whitewood su našli novog pjevača Tima V I basista Roba Jeffersona s kojim su objavili album ‘Hollywood Hero’ 2007. godine. Godinu dana kasnije umjesto Jeffersona na bas je doša Alan Campbell iz UK Subsa, a 2009. upisali su se kao prvi veliki punk bend koji je posjetio Kinu te su uzdali alumb ‘Who killed Joe Public’ 2010.

S druge strane Pursey i Sargent napravili su novi bend Day 21 kako bi se izbjegle kolizije s Parsonsovim Sham 69. Naravno da nije uspjelo, jer se 2011. Parsons odlučio povući, a Pursey je odlučio preuzeti ime na što se Parsons odličio vratiti na scenu pa danas oba benda sviraju pod istim imenom, a Timova kombinacija stiže u Zagreb 16. prosinca i navodno zvuče puno, puno bolje.

Ulaznice su u prodaji po 45 kuna kod nas u Savskoj 160 te u Dirty Old Shopu dok će na dan koštati 60 kuna pa urani i osiguraj svoju.