Jean-Michel Jarre objavio novi studijski album, nastavak serijala “Equinoxe”
16. studenoga 2018.
Nikola Knežević (2807 Članci)
Podijeli

Jean-Michel Jarre objavio novi studijski album, nastavak serijala “Equinoxe”

Velikan elektroničke glazbe, Jean-Michel Jarre, predstavio je javnosti novi studijski album “Equinoxe Infinity” i tako nastavio priču započetu 1978. godine kad je objavljen “Equinoxe”.

Ali nije ovo samo nastavak priče, ovo je ujedno i nastavak njegove vizije budućnosti, kako opstanka ljudske rase, tako i ovog predivnog planeta.

“Inspiracija za novu glazbu došla je kad sam pitao sâm sebe što se dogodilo nakon promatrača koje sam imao na naslovnici “Equinoxa”, točno 40 godina nakon objavljivanja. Za mene, u to vrijeme, naslovnica albuma je ilustrirala budućnost našeg planeta kojeg gledaju i nadgledaju, a nastavno na crni predosjećaj oko naslovne ilustracije. Pitao sam se što se dogodilo s promatračima tijekom godina, što su oni vidjeli, što vide umjesto nas u budućnosti. I onda sam zamislio da su postali zviždači, upozoravajući nas na moguću evoluciju čovjeka i našeg planeta u smislu rješavanja klimatskih promjena i suočavanja s tehnologijom i umjetnom inteligencijom.” – rekao je JMJ i zapitao se hoće li budućnost biti mirna, zelena kao plava ili će budućnost biti apokaliptična i užarena.

Time je opisao svoju inspiraciju za glazbu kao soundtrack dva zasebna svijeta te je zamolio mladog grafičkog dizajnera iz Češke, Filipa Hodasa, kojeg je otkrio putem Instagrama, da uzme promatrače Michela Grangera i razdvoji ih u odvojene vizije koje je imao u glavi, da napravi dva zasebna dizajna za isti album, dijelom sunčana, dijelom tamna, dok je i dalje misterija ono što zaista stoji ispred nas u budućnosti.

“Equinoxe Infinity” je 20. studijski album velikog Jean-Michela Jarrea, glazbenog vizionara i čovjeka koji je postavio temelje elektroničke glazbe, koja je kao i planeta otišla u krivom smjeru. Ali dok je njega i ovakvih, bit će kvalitetne glazbe, bit će i velikih umova koji će znati usmjeriti nas obične smrtnike na pravi put, put opstanka i sigurne budućnosti.

Popis pjesama:

  1. “The Watchers (Movement 1)”
  2. “Flying Totems (Movement 2)”
  3. “Robots Don’t Cry (Movement 3)”
  4. “All That You Leave Behind (Movement 4)”
  5. “If the Wind Could Speak (Movement 5)”
  6. “Infinity (Movement 6)”
  7. “Machines are Learning (Movement 7)”
  8. “The Opening (Movement 8)”
  9. “Don’t Look Back (Movement 9)”
  10. “Equinoxe Infinity (Movement 10)”

Foto: Jens Koch