21. Chansonfest prošao u znaku pjesama Hrvoja Hegedušića
19. studenoga 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

21. Chansonfest prošao u znaku pjesama Hrvoja Hegedušića

Tradicionalno, svakog 16. studenog u godini odražava se Međunarodni festival šansone Chansonfest, a njegovo 21. izdanje ove je godine održano u zagrebačkom jazz & cabaret clubu Kontesa.

Uz neponovljivog televizijskog i radijskog voditelja Voju Šiljka kao moderatora, u prvom dijelu Chansonfesta publika je uživala u novim skladbama brojnih izvođača koji su nastupili uživo uz orekstar pod ravnanjem dirigenta Josipa Cvitanovića: FilmMusicOrkestra, Zagreb Balkan Jazz band, Mi Vida, Bruno Krajcar, Romana Lalić Pejković, Miro Ungar, Andrej Tomšić, Igor Brešan, Helena Bastić, Mladen Medak Gaga, Milko Kiš. Ove godine na festivalu su nastupili i poznati predstavnici riječke glazbene scene Sandro Bastiančić (En Face) i Robert Funčić, glazbenik, poznat kao član grupe Xenia, ali i po suradnji s Tinom Vukov, grupom En Face i mnogim drugima te Nemanja Nešić iz Novog Sada.

 

Drugi dio festivala prošao je u znaku pjesama Hrvoja Hegedušića, jednog od utemeljitelja Chansonfesta i njegovog prvog umjetničkog direktora koji je samo par dana prije proslavio svoj 83. rođendan. Poznati skladatelj svoju je retrospektivnu večer započeo pjesmom „Djevica“, a njegove pjesme „Bio si“ i „Pusti me u snove“ otpjevale su njegove dvije kćeri Martina Pokupec i Hana Hegedušić. Pjesmu „Karavane“ otpjevao je Mladen Medak Gaga, a upravo po ovoj pjesmi nazvat će se i najnovija Hegedušićeva kompilacija koja početkom prosinca izlazi na tržište.

Dotaknuo se Hegedušić i svog prvog Chansonfesta, a nije zabravio spomenuti i neke od najvažnijih hrvatskih predstavnika šansone Arsena Dedića, Zvonka Špišića, Zvonimira Goloba. Uz gromoglasan pljesak i poziv na bis Hegedušić je ovu lijepu večer i još jedno izdanje Chansofesta zaokružio stihovima iz svoje pjesme „Prolazi život“. I doista, prolazi život, a neki refreni ostaju…