Zadnji ZEZ koncert sezone dovodi u KSET danski jazz noise bend Svin
19. studenoga 2018.
Music Box (6901 Članci)
Podijeli

Zadnji ZEZ koncert sezone dovodi u KSET danski jazz noise bend Svin

Zadnji ZEZ koncert ove sezone ponovno nam dovodi SVIN koji je već jednom prilikom KSET-u podario uranjeni sumrak bogova svojim žanrovski neukalupljivim avant-jazz i post/doom/noise/math organiziranim neredom.

Uz ubojitu svirku danskih mješanaca oprostit ćemo se od ZEZ-a za ovu godinu, ali odmah lansirati ZEZ Festival koji nas čeka na proljeće 2019. Uz objavu datuma festivalskog izdanja, na koncertu u srijedu moći će se naslijepo kupiti festivalske early bird ulaznice po simboličnoj cijeni od 50 kn!

Nema prikladnijeg benda od danskog SVINa da nas podsjeti kako se na ZEZ-u sluša drugačije. Uštrcavajući agresiju i ludilo Sonic Youtha u ambijentalnu i melodičnu venu klasičnih kompozitora kao što je Arvo Pärt, SVIN dolazi do jedinstvenog načina lančanog transfera energije koja istovremeno dijeli i povezuje s ovim ekscentričnim žanrovskim kustosima. Kidajući granice žanrova i slaveći neograničenu slobodu zvuka, SVIN se već odavno upisao među baštinike modernog izričaja glazbe.

Od 2016., kad su u KSET-u predstavili albume “Heimat” (2010.), “S.W.A.G.” (2013.) i SVIN (2014.), izdali su još 2 albuma – “Missionær” (2016.) koji je snimljen u legendarnom islandskom Sundlaugin Studiju, prepoznatljivom kao utočište post – rock ikona Sigur Rós i najnoviji “Virgin Cuts” koji je izašao u rujnu ove godine.

U KSET dolaze u sklopu europske mini-turneje od 10 datuma te sviraju u trio formaciji – Lars Pilgaard na gitari, Henrik Melbye na saksofonu i Thomas Eiler na bubnjevima.

Kao predgrupa nastupit će ZRN, danski ekperimentalni/ambient doom duo s elementima od avangardne glazbe do industrial noisea. Formula je jednostavna – dvije gitare, širok spektar pedala, ritam mašine i modularni synth. Eksperimentiranjem i improvizacijom ZRN plete sumorne dark noise i drone elemente zajedno u predivne sonične pejzaže.

ZRN vuče inspiraciju od legendarnih SwansaSunn O))) i Yo La Tengo.

Ulaz se otvara u 20 h. Ulaznice možete nabaviti u pretprodaji u Dirty Old Empire i KSET-u po cijeni od 35 kn, a na dan koncerta po cijeni od 50 kn.

Oznake 2018, koncert, kset, svin, zez, zrn