#svježasrijeda: Ted When – inspiracija u samoći i prešućenim riječima
22. srpnja 2020.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Ted When – inspiracija u samoći i prešućenim riječima

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Ted When!

Ted When, nekadašnji frontman indie sastava Mansions on the Moon, svojom glazbom izražava osvrt na međuljudske odnose i prešućene riječi. Istom se tematikom pozabavio na singlu „Eyes Closed“, koji progovara o neuzvraćenoj ljubavi. „Ovo je pjesma o osjećaju koji nas obuzima kad nekome ne priznamo kako se doista osjećamo, kad to prešutimo i naknadno razmišljamo o tome kako bi stvari bile drugačije da smo i mi drugačije postupili“, objašnjava.

„Eyes Closed“ objavljena je nakon Tedovog debitantskog singla „Edge Off“, koji je inspiriran njegovim preseljenjem u Nashville i osjećajem izoliranosti. Obje su se pjesme našle na EP izdanju „morning“, koje je objavljeno početkom srpnja.

Osim aktivnosti na indie sceni, Ted When je imao priliku surađivati s imenima kao što su Wiz Khalifa i Mac Miller, s kojima je bio na turnejama. Raznolika glazbena iskustva oblikovala su njegov novi zvuk, koji je nastao u kućnom studiju. Ted je u spomenutom studiju započeo novo kreativno poglavlje – bez društvenih mreža, bez prethodnog samostalnog materijala. Glazbeno iskustvo koje ovaj kantautor, pjevač i producent posjeduje nije vidljivo samo u raznolikoj paleti zvukova koji sačinjavaju njegove pjesme, već i u načinu na koji ih oblikuje i riječima.

#svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista

Foto: Adri Law