U prodaji 9. studijski album Marka Knopflera – “Down The Road Wherever”
20. studenoga 2018.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

U prodaji 9. studijski album Marka Knopflera – “Down The Road Wherever”

Grammyjem nagrađeni glazbenik i nekadašnji član utjecajne rock skupine Dire Straits objavio je svoj deveti studijski album. „Down The Road Wherever“.

Uoči objave novog albuma, Mark Knopfler je komentirao odakle mu inspiracija za naziv albuma: „Ta je rečenica dio pjesme ‘One Song At A Time’. Ideju za nju dao mi je prijatelj Chet Atkins nakon što mi je jednom rekao kako se izvukao iz siromaštva postepeno, pjesmu po pjesmu.“ Novi album prati i velika svjetska turneja, koju će započeti u travnju sljedeće godine, a u sklopu koje će nastupiti u susjednoj nam Ljubljani, 29. lipnja.

Na svojem je najnovijem studijskom izdanju surađivao s prvoklasnim glazbenicima, koji su posljednjih godina stalan dio njegovog tima, a među kojima su Jim Cox, Guy Fletcher, Nigel Hitchcock i Tom Walsh. „Stvaranje pjesama s drugim glazbenicima je doista velik izazov. Ponekad možete naići na prepreke koje mogu djelovati nepremostivo i morate se vratiti skroz na početak. U tome je čar snimanja albuma.“, rekao je britanski glazbenik. Knopfler je zaslužan i za produkciju albuma, u čemu mu je pomogao Guy Fletcher, također nekadašnji član grupe Dire Straits.

Mark Freuder Knopfler rođen je 1949. godine u Glasgowu. Solo karijeru započeo je nakon što je legendarni rock bend Dire Straits 1995. godine prestao s djelovanjem. Do danas je snimio 9 studijskih albuma, a osvojio je i 6 nagrada Grammy. Od 2018. je godine član Rock and Roll kuće slavnih.

“Down The Road Wherever” – popis pjesama:

Trapper Man
Back On The Dance Floor
Nobody’s Child
Just A Boy Away From Home
When You Leave
Good On You Son
My Bacon Roll
Nobody Does That
Drovers’ Road
One Song At A Time
Floating Away
Slow Learner
Heavy Up
Matchstick Man

Foto: Promo