The Strange s novim materijalom vode u svoj magičan glazbeni svijet
13. kolovoza 2021.
Music Box (9994 Članci)
Podijeli

The Strange s novim materijalom vode u svoj magičan glazbeni svijet

The Strange, miljenici domaće i strane kritike, ponovno su u igri na veliku sreću svih sommeliera alternativne glazbe.

Tri godine nakon međunarodno etabliranog albuma “Echo Chamber”, The Strange predstavljaju iščekivani novi singl “Not Now Not Ever” u paketu s fantastičnim istoimenim EP izdanjem. Pripremite se na novu neodoljivu i očaravajuću fuziju americane, alter-countryja i indie rocka kojom nas s posebnom lakoćom odvode u svoj magičan glazbeni svijet.

Također, jedno je savršeno jasno, hrvatska indie, americana reprezentacija The Strange ne gubi elan, a svoju konzistentnu kvalitetu i vrhunsku svirku u ovim nemilim vremenima pretočili su u izvrstan EP kojim nas ne samo bacaju u trans svojom zaraznom energijom već i pojačavaju našu želju da ih se što prije ponovno čuje i u live varijanti.

Premijerni singl s EP-a “Not Now Not Ever” dolazi u pratnji zaigranog spota po ideji Dalibora Pavičića koji ga je osmislio, dok montažu potpisuje Dinko Čvorić – Doringo. Postavu grupe The Strange čine vrsni i vanserijski glazbenici Chris EckmanDalibor PavičićLuka BenčićMatko BotićIštvan ŠirolaJasmin ĐečevićAndrej Jakuš i Ozren Žnidarić. Novi EP snimili su u riječkom studiju G.I.S. Mateja Zeca gdje su se osjećali najležernijima.

Rezultat je i više nego čudesan, a odlična energija na snimanju rezultirala je trima pjesmama koje vam neće tako lako izaći iz glave. Naime, The Strange su također iznenadili odabirom snimljenih pjesama jer su na novom EP izdanju uz autorsku, istoimenu “Not Now Not Ever” smjestili i dvije pjesme za koje su shvatili da mogu napraviti interesantnije i drugačije verzije te im odlučili dati novi život. Riječ je o pjesmama “Suffering Jukebox” Silver Jewsa i “Age of Consent” New Ordera. Bend voli Silver Jewse i smatrali su da inače savršenoj pjesmi  mogu dati nešto svoje i udahnuti svoj osobni pečat. S druge strane, new wave velikani New Order nisu The Strangeu ‘najdraži’ bend, a na probama je sve krenulo kroz ‘zabavu’ koja je rezultirala snimanjem njihove drugačije verzije hita “Age of Consent” kojeg su odlučili izbaciti u stilu koji preferiraju. Iza aranžmana pjesama stoji cijeli bend dok je za mastering zaslužan Denis Blackham, Skye Mastering (Škotska).

Po pitanju daljnjih diskografskih aktivnosti, The Strange ističu kako će nastaviti snimati EP ili singlove jer smatraju da je to prikladniji format koji paralelno prati njihov rad, a istovremeno se pažljivije sluša i posvećuje mu se više pažnje nego kod albuma gdje neke pjesme ostanu nepravedno zapostavljene.

Foto: Ivica Drusany