Legendarni jazz glazbenik Tihomir Pop Asanović objavio prvu novu pjesmu nakon više od 40 godina!
21. prosinca 2018.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Legendarni jazz glazbenik Tihomir Pop Asanović objavio prvu novu pjesmu nakon više od 40 godina!

Legendarni jazz glazbenik Tihomir Pop Asanović nakon više od 40 godina predstavlja potpuno novi singl “Femme Fatale” u kojem je ugostio vrhunske glazbenike Sabrinu Hebiri i Sašu Antića. 

Glazbu i aranžman radio je Pop Asanovićtekst potpisuju Zlatko Gall i Saša Antić, a producent je Duško Mandić. Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu i Croatia Records studiju u Zagrebu. Za englesku verziju koja nosi naziv “Days of Daze”tekst su napisali Vinko Mihić i Tone Tuoro koji je zamijenio Sašu Antića. Obje verzije dobile su i sjajne video spotove koji savršeno prate glazbenu priču Tihomira Popa Asanovića i njegovu bogatu psihodeličnu i progresivnu jazz fusion karijeru. Redatelj spotova je multimedijalni umjetnik Dalibor Barić.

Tihomir Pop Asanović oko sebe je okupio sjajnu ekipu glazbenika, a osim pjevačice Sabrine Hebiri tu su i Davor Črnigoj (bas), Jani Moder (el. gitara) i David Morgan (bubnjevi) koji ga prate i na nadolazećem novom studijskom albumu pod nazivom “Povratak prve ljubavi”. Album će uskoro biti objavljen na dvostrukom CD-u i LP-u u izdanju Croatia Recordsa i to u hrvatskoj i engleskoj verziji. Prvi je to studijski uradak Popa Asanovića nakon više od 40 godina i kultnih albuma “Majko zemljo” (Jugoton, 1974.) i “Pop” (Jugoton, 1976.), a s kojima je stekao status jednog od najboljih europskih jazz orguljaša. Ova dva albuma doživjela su i reizdanje u CD i LP obliku te im je dodijeljeno priznanje “Vinil mjeseca” za najprodavaniji LP u Hrvatskoj u mjesecu studenom (prema podacima Hrvatske diskografske udruge). Priznanje je uručio Zlatko Turkalj Turki u sklopu posebnog izdanja emisije “Svijet diskografije” ovoga četvrtka u prostorijama Croatia Recordsa.

Osim spomenutih na albumu su se pridružili i neki od najvećih glazbenika naših prostoraVedran Božić, Primož Grašič, Dragan Jelić, Vlatko Stefanovski, Nenad Čanak, Radomir Mihajlović Točak, Drago Vidaković, Aki Rahimovski, Janez Bončina, Vlado Janevski i Karolina Gočeva, te jedan od najvećih izraelskih jazz glazbenika Amir Gwirtzman, dok je producentalbuma Duško Mandić. Pjesme su snimane i masterirane u RSL studiju u Novom Mestu (Slovenija).