Najcjenjeniji hrvatski glazbeni kritičari odlučili – najbolji album 2018. godine “Put u plus” Ede Maajke
2. siječnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Najcjenjeniji hrvatski glazbeni kritičari odlučili – najbolji album 2018. godine “Put u plus” Ede Maajke

Nacional svake godine objavljuje godišnje osvrte i top liste najcjenjenijih hrvatskih glazbenih kritičara pa je tako i ove godine više od 30 njih sastavilo svojih top 10 albuma.

Kako smo saznali osobnu listu svakog od kritičara, tako smo saznali i tko je prema zbrojenim glasovima imao najbolji album u 2018. godini. Na samom vrhu top liste je Edo Maajka s albumom “Put u plus” kojeg je glavni urednik Music Boxa, Nikola Knežević, stavio na 5. mjesto. Nacional je objavio i finalnu top 10 listu albuma pa se tako na drugom mjestu našao “Echo Chamber” grupe The Strange, potom slijede “May” Kensingtona Lime, “Nuspojave” Gorana Bare & Majki, “Don’t Pick Your Noise” Them Moose Rusha, “Vojko” Vojka V, “To Hold” grupe Jonathan, “TourDetour” grupe Detour, a na začelju su “Hate Is A Wonderful Thing” Bebé Na Volé i “Ostrvo ledenog kita” Šumskog.

“Put u plus” je doslovno bio put u plus za Edu Maajku koji je okupio bend kakav se rijetko viđa, a koji su njegovim uvijek briljantnim tekstovima i hip hop ritmu dali dozu psihodelične rock glazbe.

Zahvaljujemo Nacionalu što je i Music Box uvrstio u medije koji su sudjelovali u ovom poretku. Više o ovoj top listi i razlozima ovog poretka pročitajte u novom broju Nacionala.

Foto: Nikola Knežević