Fluentes predstavili pjesmu “Bez riječi” za Zagrebački festival
14. siječnja 2019.
Music Box (6898 Članci)
Podijeli

Fluentes predstavili pjesmu “Bez riječi” za Zagrebački festival

Od ljeta je bend Fluentes u studiju gdje snima drugi album. U tom procesu neočekivano se dogodila pjesma „Bez riječi“ koja ih je iznenadila kad su se najmanje nadali i postala dijelom jedne cjeline za koju su mislili da je gotova.

“„Bez riječi“ je smišljena i napisana na probi u par minuta dok smo ozbiljno i duboko radili nešto drugo. I tako nam je najdraže. Volimo te neočekivane trenutke u stvaranju, kada nas iz mrtvog kuta udari i sva petorica budemo poneseni onim ludim stvaralačkim zanosom. Početkom ove godine imali smo sjajno iskustvo sa Zagrebačkim festivalom sa pjesmom „Napokon“ pa smo sad odlučili poslati ovu pjesmu – i lagali bi kad bi rekli da nismo očekivali prolaz. Ova pjesma ima onu neku posebnu zaigranost u strofi i raskoš i dostojanstvo u refrenu. Svaki stih ima svoju skrivenu poruku i Goran najviše voli zamotati temu u nešto što moraš poslušati više puta, možda i pročitati tekst bez glazbe, kako bi shvatio što se krije u svakom stihu”, kažu Fluentes.

Video za ovu pjesmu opet su povjerili njihovoj stalnoj ekipi „Cinematic Studio“ i redatelju Josipu Grizbaheru. Video na jedan vrlo osebujan način otkriva tajne stihova, minimalistički, a opet s puno emocija i nevjerojatne atmosfere za koju su posebno zaslužni Ana Marija Lendić i Miroslav Kasumović koji su profesionalno izdržali sate rada na temperaturi ispod nule. A stvorili su, usprkos hladnoći, nešto dirljivo i posebno.

“Pjesma je naša neočekivana posveta svemu onome što život čini lijepim i onome lijepom što čini naše živote – pjesma koja bez riječi govori sve što mislimo i želimo”, ističu.