Santana novom turnejom slavi obljetnice albuma “Supernatural” i nastupa na Woostocku!
16. siječnja 2019.
Nikola Knežević (2620 Članci)
Podijeli

Santana novom turnejom slavi obljetnice albuma “Supernatural” i nastupa na Woostocku!

Rock and roll legenda Carlos Santana najavio je veliku turneju kojom slavi obljetnicu izlaska albuma “Supernatural”, ali i kultnog nastupa na Woodstocku.

Turneja će nositi naziv “Supernatural Now” i u tri mjeseca Santana će imati 29 koncerata po Sjevernoj Americi, a sve kako bi proslavio 20. obljetnicu albuma “Supernatural”, višestrukog dobitnika Grammy nagrada, te 50. obljetnicu koncerta na Woodstocku. Live Nation je zadužen za turneju koja kreće 22. lipnja iz Phoenixa, a završava 25. kolovoza u Wantaghu. Ulaznice kreću u prodaju 25. siječnja. Nadamo se da će nakon Amerike Santana krenuti i prema nama.

Na turneji će ga pratiti The Doobie Brothers koji su tijekom karijere prodali više od 48 milijuna albuma i osvojili četiri Grammyja.

“Oba ova događaja su bila veliki trenuci u mojoj karijeri. Woodstock i “Supernatural” odveli su me na mjesta o kojima sam samo mogao sanjati. Prigrlio sam ove nevjerojatne trenutke u mojem životu široka srca. Oba trenutka su bila i velike lekcije u održavanju fokusa, srčanosti i integriteta na svakom koraku i svakoga dana, a kako bi bio bolji na i izvan pozornice. Ne mogu se prisjetiti ova dva događaja, a da ne spomenem gospodina Billa Grahama i gospodina Clivea Davisa. Oni su dva od mnogih anđela u mojem životu, a koji su pomogli mojoj karijeri”, rekao je Santana.

“Supernatural” je objavljen 1999. godine i doživio je enorman uspjeh i smatra se jednim od najboljih trenutaka u Santaninoj karijeri. Broj jedan singlovi “Smooth” i “Maria Maria” i danas su veliki hitovi, a album je prodan u više od 30 milijuna primjeraka diljem svijeta, te završio na broju jedan u više od 10 država. Osvojio je rekordnih 9 Grammyja na dodjelama nagrada 2000. godine, te tri latinska Grammyja.

“Sa “Supernaturalom” sam osjećao da imam remek djelo radosti u svojem srcu. Dok smo stvarali album znao sam da smo dodirnuli nešto iznad inspiracije i da smo stvorili glazbu koja će biti bezvremenska, kao Marvin Gaye s “What’s Going on” ili Bob Marley s “Exodus”. No, nitko se nije nadao duhovnom virusu kakav je album stvorio diljem svijeta. Došao je do svih generacija, od male djece do njihovih djedova. Vrlo sam zahvalan Cliveu Davisu što mi je pomogao da stvorim ovaj poseban album koji je i dalje relevantan i zarazan kao i dana kad je stvoren”, kaže Santana.

Sjetio se Santana i nevjerojatnog nastupa na Woodstocku gdje je izvedba pjesme “Soul Sacrifice” bila nešto posebno i o kojoj se i danas priča.

“Nikad neću zaboraviti način na koji je glazba zvučala i odbijala se od cijelog polja tijela. Poznato je da sam bio na tripu tijekom nastupa. U jednom trenutku gitara se pretvorila u električnu zmiju koja se zavijala i okretala. Želio sam da se zmija ne miče i molio da ostanem u tonalitetu. Do trenutka kad smo svirali “Soul Sacrifice” uspio sam doći do daha i fokusirati se, a bend je bio kao jedno. Magija Woodstocka ne bi bila moguća bez Billa Grahama. Nitko nas nije do tada čuo, ali on je omogućio da budemo dio tog povijesnog trenutka. Uvijek je u mojem srcu”, ističe gitaristički velikan.

Iako je za sada koncentriran na Sjevernu Ameriku, Santana je rekao da se raduje što će ovu dvostruku obljetnicu dovesti i u Europu, Aziju, Južnu Ameriku, Australiju i Novi Zeland 2020. godine.

Inače, ove godine je potvrđeno da će velika obljetnica Woodstocka biti obilježena velikim koncertom i nevjerojatnim line up-om koji se čuva u tajnosti. Hoće li i Santana biti dio toga još se ne zna.

“Imam puno ideja za obljetnicu i kako odati počast onima koji više nisu s nama u mogućnosti sve ovo proslaviti. Bit će ovo inspirirajuće ljeto i pozivamo vas da nam se pridružite i slavite život”, poručuje i najavljuje da će svatko tko kupi ulaznicu za njegovu turneju dobiti na poklon njegov novi album.

Foto: Courtesy of MasterClass (Jane Sharp, The Hatch Agency)