Članovi Radioheada i Sons of Kemeta po drugi put se predstavljaju kao The Smile – poslušajte “The Smoke”
29. siječnja 2022.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Članovi Radioheada i Sons of Kemeta po drugi put se predstavljaju kao The Smile – poslušajte “The Smoke”

The Smile je nova grupa koju čini trojac Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada te bubnjar grupe Sons Of Kemet Tom Skinner. Nova pjesma koju predstavljaju zove se “The Smoke”, a prateći lyric video je kreirao nagrađivani pisac i redatelj Mark Jenkin, vlasnik i prestižne British Academy of Film and Television Arts nagrade.

“The Smoke” je nastavak bendovog debitantskog singla “You Will Never Work In Television Again” premijerno objavljenog početkom siječnja ove godine. Bend je oformljen u vrijeme britanskog lockdowna na inicijativu Jonnyja Greenwooda, a debitirao je prošle godine nastupom iznenađenja u koncertnom videu “Live at Worthy Farm” u produkciji Glastonbury Festivala. Ime The Smile odabrali su prema naslovu pjesme Teda Hughesa, a Thom Yorke je pojasnio da se ne radi o “ahh” osmijehu nego više onom nekog tipa koji te svakodnevno laže.

The Smile će ovog vikenda 29. i 30.1., uživo iz dojmljivog Magazinea – hit mjesta za londonske evente, odsvirati tri uzastopna showa koji će se protegnuti kroz šesnaest sati i čak tri vremenske zone. Nastupat će pred publikom, koncerti su rasprodani, a tri showa će se za publiku diljem svijeta istovremeno emitirati u stvarnom vremenu putem livestreama.  Livestream kojim će The Smile predstaviti neobjavljene materijale režirao je Paul Dugdale, nagrađivani redatelj kojega je strast prema glazbi i filmu dovela do pisanja i režije dokumentarnih i koncertnih filmova za neke od najvećih svjetskih umjetnika, među kojima su Taylor Swift, Adele, The Rolling Stones, Shawn Mendes, Coldplay, Ariana Grande, Ed Sheeran, The Prodigy, Paul McCartney, Green Day i U2.

Osim što će se showu moći pristupiti od kuće, svirke će se uživo prenositi i u kinima diljem Ujedinjenog Kraljevstva, Europe i SAD-a, a više informacija o ovim jedinstvenim performansima doznajte ovdje.

Foto: Alex Lake