Bryan Adams otkrio novi singl i detalje novog studijskog albuma
17. siječnja 2019.
Music Box (11028 Članci)
Podijeli

Bryan Adams otkrio novi singl i detalje novog studijskog albuma

Jedan od najpopularnijih kantautora svih vremena potvrdio je izlazak novog studijskog izdanja. Naslova „Shine A Light“, album nam stiže 1. ožujka, a u veljači započinje i istoimena turneja na području Kanade, Novog Zelanda, Australije i Ujedinjenog Kraljevstva. 

Album će sadržavati 12 novih pjesama prožetih elementima rock, pop i R&B glazbe, a obožavatelji će saznati i kako to zvuči kad Adams udruži snage s američkom zvijezdom Jennifer Lopez. „Bilo je prekrasno surađivati s njom, naši glasovi se savršeno nadopunjuju.“, istaknuo je glazbenik, koji je Lopez ugostio na budućem klasiku „That’s How Strong Our Love Is“. Uz najavu albuma, svestrani je Bryan najavio i turneju, a svi koncertni datumi dostupni su na njegovoj službenoj stranici.

Najnovije studijsko izdanje glazbenik je najavio istoimenim singlom „Shine A Light“. Radi se o pjesmi koja je prvoklasni moderni pop-rock hit, a s Kanađaninom je na njoj surađivao popularni Ed Sheeran. „Ed i ja nedavno smo se upoznali u Dublinu na jednom od njegovih koncerata i ostali u kontaktu. Jednog dana poslao sam mu ideju za refren i pitao ga želi li iz nje razviti čitavu pjesmu. Par dana kasnije poslao mi je nekoliko verzija koje je smislio, ne možete ni zamisliti kako je to dobro zvučalo!“, komentirao je Adams suradnju s britanskim glazbenikom.

Bryan Adams rođen je 1959. godine u kanadskom gradu Kingstonu. Glazbom se počeo baviti sa samo 15 godina, a svjetsku je slavu stekao 1983. godine svojim trećim studijskim albumom „Cuts Like a Knife“, na kojem su se našli hitovi „Run to You“ i „Summer of ’69“. Poznat je i po pjesmama „Heaven“ i „Have You Ever Really Loved a Woman?“, koje su dospjele na prvo mjesto Billboardove Hot 100 ljestvice. Dobitnik je prestižne nagrade Grammy, a do danas je prodao više od 75 milijuna albuma, što ga čini jednim od najuspješnijih glazbenika današnjice.

 „Shine A Light“ – popis pjesama (standardna verzija):

Shine A Light
That’s How Strong Our Love Is ft. Jennifer Lopez
Part Friday Night, Part Sunday Morning
Driving Under The Influence Of Love
All Or Nothing
No Time For Love
I Could Get Used To This
Talk to Me
The Last Night On Earth (*CD/Cassette/Digital Only Track*)
Nobody’s Girl
Don’t Look Back
Whiskey In The Jar

Foto: Promo