“Aleksi” na SXSW Film Festivalu u Texasu!
18. siječnja 2019.
Music Box (6879 Članci)
Podijeli

“Aleksi” na SXSW Film Festivalu u Texasu!

26. izdanje cijenjenog SXSW Film Festivala bit će održano od 8. do 17. ožujka 2019. godine, a upravo je objavljen službeni line up.

Program ovog festivala svake godine privlači tisuće ljubitelja filma, ljude iz svijeta filma, novinare, najbolje predstavnike filmske industrije, a sve kako bi na jednom mjestu mogli prezentirati ono najinovativnije, najpametnije i najzabavnije od filmske godine. 102 naslova nalazi se na line up-u SXSW Film Festivala, a dodatni naslovi bit će najavljeni 6. veljače, tako da kompletni popis obuhvaća između 320 i 340 projekata. Ovogodišnji program odabran je između 8 490 prijava.

Ono što veseli jest činjenica da je u službeni program festivala uvršten film “Aleksi” redateljice i scenaristice Barbare Vekarić, a u kojemu glavne uloge tumače Tihana Lazović i Goran Marković. U pitanju je sjevernoamerička premijera filma, a festival ga najavljuje kao priču o zabavnoj i problematičnoj djevojci u 20-im godinama koja je prisiljena doseliti se roditeljima u njihovu kuću. U pitanju je jedan od najboljih filmova naših prostora 2018. godine, a koji je dobio vrlo dobre ocjene gledatelja i kritike. Šteta što je SXSW Film Festival greškom napisao kako je riječ o filmu iz Srbije, iako je to polutočno, jer je riječ o hrvatsko-srbijanskog produkciji.

RECENZIJA: Barbara Vekarić: “Aleksi” – plavac mali, seksi Aleksi u potrazi sebe