“Grade moj” – emotivan novi spot Crvene jabuke
18. siječnja 2019.
Music Box (11069 Članci)
Podijeli

“Grade moj” – emotivan novi spot Crvene jabuke

Novi spot i službeni singl Crvene jabuke zove se “Grade moj”. Emotivna pjesma autora Mirka Šenkovskog Geronima, Dragomira Herendića i Žere dobila je dirljiv spot posvećen ne samo Sarajevu u kojem je snimljen već i mnogim drugim gradovima budući su u realizaciji spota sudjelovali i brojni fanovi koji su slali slike svojih gradova.

U spotu se pojavljuju Džejna Šeta, Vlado Pejić i Muharem Hamzakadić, a njihovi kadrovi isprepliću se sa slikama prijatelja Crvene jabuke. Dio spota snimljen je i na izložbi posvećenoj Kemalu Montenu u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu.

Protekla godina za grupu Crvena jabuka bila je poprilično koncertno aktivna, a u svoje kalendare upisali su čak sto sedam gradova, dvanaest zemalja i tri kontinenta. Početak godine, osim promocije nove pjesme, Crvenoj jabuci donosi nova uzbuđenja, a jedno od njih svakako je i koncert u Londonu, 14. ožujka u dvorani The Clapham Grand. Njihov posljednji koncert u Londonu bio je 2003. godine u legendarnoj Astoriji i bio je rasprodan stoga se novi koncert s nestrpljenjem očekuje. Osim brojnih hitova koji su dosad obilježili njihovu uspješnu karijeru, jedan od najdugovječnijih i diskografski najproduktivnijih regionalnih pop rock bendova, pred londonskom publikom otpjevat će i najnovije hitove s aktualnog albuma “Nocturno”.