PBO (Psihodelična bluz opsesija) objavili novi album!
19. siječnja 2019.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

PBO (Psihodelična bluz opsesija) objavili novi album!

Treći studijski album PBO-a je “Neobične pjesme običnog psa”. Album sadrži osam pjesama koje variraju žanrovski od soula & gospela, sve do stoner trip hopa s primjesama funka.

Za poseban ambijent na cijelom zaslužna je Monika Grubišić Čabo sa svojim prekrasnim glasom, koja je primjerice pjesmu “Molitva” u potpunosti promijenila i napravila od nje prekrasan gospel moment. Album je snimljen u studiju JR Production u Sinju, dok za cover slike zahvaljujemo našoj dragoj suradnici Luciji Batur.

“Prvi koncert PBO-a u novoj postavi dogodio se na prošlogodišnjem rođendanu Vintage Industrial Bara; na Juda Rec Showu. Tako da se ubrzo vidimo na turneji.”, kažu iz benda.

PBO (Psihodelična bluz opsesija) nastao je krajem 2011. godine s neobaveznim radom na glazbi koja je služila kao ispušni ventil osobi koja je na turneji i ima veliku potrebu da se izrazi u jednom drugom ruhu.

U proljeće 2012. izlazi album prvijenac “Treća dimenzija ne postoji” koji predstavlja nekakav glazbeni prijelaz u životu jednog glazbenika, te se najviše obraća samom stvaratelju te glazbe. Album je popraćen s malom turnejom po festivalima poput St-art i Dogana, uglavnom demo festivala. Sredinom 2015. godine drugi album “Sve što nisam htio, dogodilo se!” izlazi kao mračan prikaz glazbenog djelovanja autora. Na istom albumu gostovali su vrhunski glazbenici poput klaviristice Borne Stanić, prekrasno sramežljivog glasa Ena Šurija, te Johna i Zvrka iz M.O.R.T.-a.

Popis pjesama:
1. Predstavljam vam…
2. Čovjeka, samo to!
3. Povijest jezika
4. Ne smij se
5. Spavam
6. Teške riječi
7. Pokaži
8. Molitva