Ono što se i očekivalo dolazi! Spotify do kraja godine u automobile uvodi streaming playere?!
20. siječnja 2019.
Music Box (9744 Članci)
Podijeli

Ono što se i očekivalo dolazi! Spotify do kraja godine u automobile uvodi streaming playere?!

Spotify navodno radi na uređaju kojim će se moći kontrolirati glasom, a preko kojeg će se u automobila moći slušati glazba s ove najveće streaming platforme.

Zlatno doba streaminga dolazi, a fizička izdanja će izgleda zauvijek u povijest. Takvo što se i očekivalo, ali ne ovoliko brzo. Ipak sve je još na glasinama koje su počele kružiti u travnju prošle godine, a kada su korisnici Spotifyja dobili notifikaciju za nadogradnju automobilske aplikacije, a koja je uključivala korištenje uređaja za određenu mjesečnu svotu. Sada, Financial Times je objavio da će takav uređaj koštati oko 100 dolara i sastojat će se od jedinstvenog Spotify Voice sistema kojeg je ova tvrtka predstavila na mobilnim aplikacijama prošle godine.

Slično CarPlay aplikaciji Applea, Googleovom Assistantu, Android Auto  sistemu ili Amazonovom Echo Auto sustavu kojeg pokreće Alexa, Spotifyjov prvi hardware za automobil će se moći spojiti putem Bluetootha te će omogućavati tipke preko kojih će korisnici moći napraviti shortcutove do njihovih omiljenih playlista. Navodno Spotify kreće u partnerstvo s tvrtkom Flex kao proizvođačem ovog hardwarea, iako su detalji o kapacitetima i konekciji još nepoznati.

Prošlog mjeseca Spotify je riješio tužbu tešku 1.6 milijardi dolara s Wixen Musix Publishingom, kompanijom koja predstavlja glazbenike kao što su Tom Petty, Neil Young, Stevie Nicks i Rivers Cuomo. Član benda Run the Jewels, El-P, nedavno je progovorio protiv kompanije koja nije zaštitila umjetnike od prevara na ovoj platformi. Od tada, slični incidenti dogodili su se sa SZA i Beyoncé čiji su se neobjavljeni albumi pojavili na Spotifyju te su ubrzo maknuti. Dakle, Spotify i dalje nema punu kontrolu oko glazbe i još nije doveden do savršenstva zbog čega i dalje gubi ogroman novac, ali je i dalje najveća streaming platforma na svijetu.