Kotorski SeaRock festival kompletirao line up kojeg otvara Klinika Denisa Kataneca
13. srpnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Kotorski SeaRock festival kompletirao line up kojeg otvara Klinika Denisa Kataneca

Deveto izdanje SeaRock festivala održat će se u Kotoru, na Ljetnoj pozornici u subotu, 20. srpnja s početkom u 20h. Listu izvođača čine Klinika Denisa Kataneca, Lee Ranaldo solo i zajednički nastup Howe Gelba i M.Warda.

U ambijentu ljetne pozornice starog grada Kotora koja kao da je smještena između imaginarnog i pojavnog, Howe Gelb nas je vodio uzanom stazom sna i jave oblikovanom glazbom koja se nikad ne ponavlja već uvijek ponovo osmišljava samu sebe. Od ove godine i službeno jedan od glazbenih urednika festivala po treći put nastupit će na SeaRock-u, ovog puta u zajedničkom susretu s M.Wardom.

M.Ward (Matt Ward) je američki kantautor i producent iz Portlanda (Oregon) poznat po glazbenom stilu između folka, bluza i americane. Diskografski je aktivan 20 godina i objavio je 10 solo albuma (od kojih se kao prijelomni izdvojio “Transistor Radio” iz 2005), kao i nekoliko u projektu She & Him. Surađivao je s Cat Power, Neko Case, My Morning Jacket i naravno Howe Gelbom (vrlo učestalo).

Lee Ranaldo je nekadašnji gitarist velikih Sonic Youth koji posljednjih godina razvija bogatu solo karijeru. Na SeaRock festivalu nastupit će solo u okviru programa „Songs & Stories“, zamišljenog kao intimno druženje s publikom u kojem se izmijenjuju video snimci, akustični i električni nastup Ranalda kao i njegovi razgovori i priče s publikom. „Pjesme i Priče“ objedinjuju njegov glazbeni put od ranih dana u New Yorku, preko karijere sa Sonic Youth do današnjih dana. Izuzetna prilika publici da se približi i direktno podijeli ovo glazbeno iskustvo.

Ovogodišnji SeaRock festival otvorit će bend iz Zagreba Klinika Denisa Kataneca, najnoviji projekt kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva. Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se ponekad i sami susrećemo. Najnovije izdanje, EP „Rode“ izlazi 2019. godine i dobiva odlične kritike.