Erotic Biljan And His Heretics pripremaju ludi provod u Vintageu!
21. siječnja 2019.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

Erotic Biljan And His Heretics pripremaju ludi provod u Vintageu!

One, two, three, four and five…and…20! Toliko godina Biljan i njegovi Heretici već viču i dižu buku svojim garažnim rokenrolom na ovim prostorima, a i šire.

Od prvog koncerta u Praćki u jesen 1998. promijenilo se nekoliko ljudi u postavi, ali srž i glazba ostali su isti, nepopravljiva predanost i energija koju će ponuditi na koncertu u Vintage Industrialu povodom 20 godina postojanja. S tri albuma, od toga jednim na vinilu, i više kompilacija, Heretici su prvenstveno koncertni bend koji vam se svakim nastupom unosi u lice i tjera krv u glavu. Nisu uzalud nastupali kao potpora najvećim nositeljima žanra tijekom svoje karijere, od MC5, Supersuckers do Queens of the Stone Age, nisu uzalud nastupi od Austrije, Češke, Njemačke, Engleske do regije i svih krajeva Hrvatske. Svi posjetitelji njihovih koncerata znaju da stoje uz bok svojim američkim i švedskim garage i punk uzorima, a po nekim kritičarima su i bolji od njih.

I nakon 20 godina, Heretici su i dalje u formi, možda više nego ikad, a na slavljeničkom koncertu će pored svojih poznatih uspješnica kao „Supersticky“, „RnR Revolution no5“, „Valentine's Day Massacre“, odsvirati i nekoliko novih pjesama.

Podršku Hereticima će dati Sloming Moops. Bend predvođen Sanom Mikulecom i u kojem je bivša basistica Heretika Elena, je lo-fi garažpank trio nastao evolucijom sobnog one-man benda. Imaju 2 albuma, kompilacijsku kazetu, par blesavih spotova i friški EP “Jellybomb”. Dio su kompilacije “It Came From The Garage!! vol 2”.

Ulaznice za koncert Erotic Biljana And His Hereticsa ovog četvrtka, 24. siječnja u Vintage Industrial Baru možete kupiti na istom mjestu po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna, dok će na dan koncerta biti 45 kuna.

Foto: Nikola Knežević