Sinonim za devedesete, Dr. Alban, u Hrvatskoj!
21. siječnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Sinonim za devedesete, Dr. Alban, u Hrvatskoj!

Velika zvijezda devedesetih, legendarni Dr. Alban, 2. žujka će nastupiti u Boogaloou, na 90′ Mega partyju!

Dr.Alban, koji je obilježio devedesete i dance eru, dolazi, uz Ellu kao predgrupu, 2. ožujka u Boogaloo. Rođen kao Alban Nwapa, u dobi od 23 godine napušta rodnu Nigeriju i odlazi na obrazovanje za stomatologa u daleku i hladnu Švedsku, gdje i danas živi. Kako bi financirao studij, počinje raditi u poznatom stockholmskom klubu „Alphabet Street“ kao DJ te pomalo stvarat vlastitu glazbu.

Vrlo se brzo pročulo za Albana Nwapu, neobičnog i zanimljivog DJ-a koji često pjeva uz muziku koju pušta. 1990. godine snima debitni album „Hello Africa“, koji obara sve rekorde prodaje – gotovo milijun prodanih kopija diljem svijeta. U tom trenutku uzima „stage name“ Dr.Alban, kao kombinaciju imena i titule za koju se školuje.

Objavio je 7 studijskih i jedan kompilacijski album, od kojih je poslijednji snimljen 2008.godine. Najnoviji singl „Hurricane“ i dalje odražava njegov prepoznatljiv žanr, spoj eurodancea i reggea.

No, najviše nas, ipak zanimaju njegovi planetarno poznati hitovi uz koje smo skakutali po diskotekama devedesetih, poput „It’s my life“, „Hello Africa“, „One love“, „Sing Hallelujah“ i mnogi drugi.

Uz Dr. Albana, nastupit će i jedna od naših kraljica devedesetih – Ella, koja će biti dijelom ovog 90′ mega partyja i zagrijat nas hitovima poput „Iza ponoći“ , „Nisi ti bez grijeha“, „Povedi me“ i drugih. Support act by DJ Mlaky i DJ Mrx zaokružit će ovu dance večer, koja će se nastaviti u Maloj dvorani sa 80′ Party by Tomi Phantasma.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 100 kn, putem Eventim i Entrio sustava, Dirty Old Shop, Rockamark i blagajni kluba Boogaloo. Redovna cijena ulaznice je 120 kn te na dan koncerta 140 kn.