Damir Kedžo pobjednik Zagrebačkog festivala!
26. siječnja 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Damir Kedžo pobjednik Zagrebačkog festivala!

Pobjednik 66. Zagrebačkog festivala je Damir Kedžo s pjesmom „Srce mi umire za njom“ autora Ante Pecotića!

Odluka je to stručnog žirija ovogodišnjeg festivala kojeg su činili medijski i glazbeni profesionalci Martina Validžić, Ivana Plechinger, Neven Kepeski, Aljoša Šerić, Igor Ivanović i Zlatko Turkalj. Po ukupnom broju bodova, na 2. mjestu je Mia Dimšić s pjesmom „Ovaj grad“ (Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter/Mia Dimšić, Damir Bačić), a slijedi je Marko Tolja s kantautorskom pjesmom „Sve što nisam ja“.

„Presretan sam, hvala Anti na predivnom tekstu i melodiji, Bojanu koji je napravio sjajan aranžman i publici u dvorani koja je prepoznala emociju pjesme. Pobjeda na Zagrebačkom festivalu pravi je vjetar u krila pjesmi i želim joj istu sudbinu kao i duetu “Sve u meni se budi” koja je sa Zagrebačkog festivala na kraju završila kao najemitiraniji hit godine“, izjavio je Kedžo neposredno nakon silaska s pozornice festivala primivši priznanje iz ruku umjetničkog direktora 66. Zagrebačkog festivala, Nene Belana.

„Čestitam pobjedniku, ali i svim izvođačima i njihovim autorima na sjajnoj večeri i predivnim pjesmama u kojima smo uživali i mi u dvorani, ali i gledatelji pred malim ekranima. Moj tim i ja zadovoljni smo ovogodišnjim izdanjem, pogotovo segmentom pomlađivanja festivala i otkrivanja još većeg umjetničkog potencijala domaće pop glazbe. Vjerujem da je večerašnja priredba najbolja pozivnica za Zagrebački festival 2020.!“, izjavio je Belan.

Na samom početku prijenosa, Antoneli Doko uručeno je priznanje za najemitiraniju pjesmu s prošlogodišnjeg festivala, „O čemu pričamo“, autorice Arjane Kunštek.

Emotivno je bilo i prisjećanje na legendarnog Olivera Dragojevića čije su izvedbe obilježile Zagrebački festival s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina – morskom vuku poklonili su se njegovi učenici Marko Tolja, Goran Bošković i Ive Županović izvevši medley njegovih hitova sa Zagrebačkog festivala: Ključ životaMajko, da li znaš i Prva Ljubav.

Foto: Niko Gogo