Uoči koncerta u Zagrebu britanski duo Monarchy objavio novi album!
29. siječnja 2019.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

Uoči koncerta u Zagrebu britanski duo Monarchy objavio novi album!

Ususret zagrebačkom gostovanju britanskog electro pop dua Monarchy objavljen je album „Mid: Night“ kojeg će koncertno predstaviti u Tvornici kulture u utorak 12. veljače.

Tri godine nakon posljednjeg studijskog uratka, novi album donosi 8 potpuno različitih pjesama s kojima Monarchy pokazuje da se ne boje eksperimenirati, a stvorili su izdanje koji prkosi bilo kakvim ustaljenim pravilima.

Od pop eksplozije uhvaćene u početku albuma i pjesmi “Back To the Start”, zvuk se zaokreće u potpuno drugačijem smjeru i već na “Deep Cut” čuje se jači bas i pamtljivi refren. Dramatična “Deadset Lust” nastavlja se na potpisnu pjesmu s albuma “MidNight” koja je obilježila cijelo izdanje i uzbudljiva je priča o mladenačkoj ljubavi. Sve se nastavlja uz “Hula Hoop 8000” koja više vuče na techno aspekt repertoara Monarchyja, a album završava uz sporiju techno  stvar “Cumming Coma”, pokazujući da se cijeli novi uradak poigrava s raznim zvukovima i žanrovima.

Inspiraciju za svoju glazbu Monarchy su pronašli na tromeđi Daft Punka, Steviea Wondera i grupe The KLF, što se posebno čuje i osjeti u aktualnim radovima skupljenim na albumu „Mid: Night“. Grupu su u rujnu 2009. u Londonu osnovali Ra Black i Andrew Armstrong i kroz nekoliko sezona realizirali cijeli niz autorskih pjesama, objavljenih kao pojedinačni singlovi ili skupljenih na EP-u „Almost Human“ te remikseva za izvođače kao što su Lady Gaga, Ellie Goulding, Kelis, Jamiroquai i Kylie Minogue. Posebno intrigira njihova suradnja s Ditom Von Teese koja je pjevala u singlovima „Disintegration“ i „Girls & Boys“ (obradi Blura) te odigrala glavnu ulogu u spotu za „Black Widow“.

Odmah po izlasku novog materijala, bend je krenuo na turneju po UK, koja je počela rasprodanim koncertom u Londonu, a početkom veljače prelaze i na kontinent, te u zagrebačku Tvornicu kulture stižu u utorak, 12. veljače.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.