#svježasrijeda: Predstavljamo američku glazbenicu Summer Walker koja spaja rock i R’n’B glazbu!
6. veljače 2019.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Predstavljamo američku glazbenicu Summer Walker koja spaja rock i R’n’B glazbu!

Mlada glazbenica na inovativan način spaja elemente rock i R&B glazbe, a takvu žanrovsku raznolikost duguje širokoj lepezi izvođača koji su oblikovali njen glazbeni izričaj (Amy Winehouse, Erykah Badu, Jimi Hendrix). Ona je Summer Walker, a pjesma kojom nas je osvojila nosi naziv „Girls Need Love“.

Walker nas ovom pjesmom uvodi u svijet sjetnog R&B zvuka, istovremeno istražujući vlastitu potrebu za bliskošću i ljubavi. U postizanju melankolične atmosfere  pomogao joj je producent Arsenio Archer (T.I., Drake), s kojim je surađivala i na baladi „Deep“. Glazbena kemija među njima pokazala se vrlo efikasnom, budući da je samozatajna pjevačica imala priliku „Girls Need Love“ predstaviti na gledanoj američkoj emisijiJimmy Kimmel Live!. Popularnosti pjesme pridonijeo je i nostalgičan spot, koji je do sad skupio više od 25 milijuna pregleda:

Pjesma se našla na njenom prošlogodišnjem debitantskom albumu „Last Day Of Summer“, a pjevačica je o procesu njegovog nastajanja i budućim ambicijama pričala u razgovoru za  Up Next Artist, emisiju popularne radijske postaje Beats 1.

Summer Walker kantautorica je iz Atlante koja prije svega cijeni vlastitu individualnost, odbijajući prihvatiti trendove koji se nameću. Takav je pristup najvidljiviji u njenoj glazbi, koju najradije stvara u svojoj sobi uz pomoć električne gitare. Osim već spomenutog albuma „Last Day Of Summer“, glazbenica je ove godine predstavila i EP „Clear“.

Na izdanju su se našle četiri nove pjesme, a Walker je zaslužna za produkciju svake osim „Grave“, na kojoj je radio producent Z. Will (Justin Bieber, Usher). „Clear“ će pred američkom publikom uživo predstaviti na skoro rasprodanoj turneji koja ju očekuje u ožujku i travnju.

#svježasrijeda playlistu možete pratiti na Deezeru: