Povratak techna u KSET uz DJ Mary i Popsimonovu
17. veljače 2019.
Music Box (7906 Članci)
Podijeli

Povratak techna u KSET uz DJ Mary i Popsimonovu

U petak, 22. veljače u KSET dolaze DJ Mary i Popsimonova, gdje će nas Mary rasplesati svojim izborom oldschool electra, EBM-a i techna, a Popsimonova šarmirati live izvedbom osobnog glazbenog repertoara te nas tako vratiti sve u, sad već daleku, 1991. kada se u upravo u KSET-u održao prvi techno party u Hrvatskoj.

DJ Mary, producent i jedan od pionira elektronske i industrijske scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, svoju karijeru je započeo upravo u KSET-u krajem 80-ih. Njegov jedinstveni stil proizlazi iz duboke ljubavi prema elektronskoj glazbi, a inspiraciju dobiva iz electra, EBM-a, industriala, techna, new beata i sličnih žanrova. Tijekom karijere nastupao je u brojnim europskim gradovima, osnivač je i rezident elektronskog programa ART & STRATEGY koji se održavao u Sirupu, Tvornici i Medici, a gdje je ugostio imena kao što su Popsimonova, Le Chocolat Noir, Ivan Antunović, Svart1, Alen Belajec i mnoge druge.

Popsimonova, hrvatska producentica, skladateljica i tekstopiskinja čije je pravo ime Lana Jastrevski, aktivna je na sceni od 2006. godine. Brojna gostovanja u europskim gradovima dokaz su velikog internacionalnog interesa za Lanin taman i poseban electro stil. Inspiraciju za svoje pjesme nalazi u electru, industrialu, new i dark waveu, EBM-u, technu, ali i melankoličnom i industrijskom okruženju rodnog grada Siska. Glazbu piše uglavnom na engleskom jeziku, a svoju solo karijeru počinje 2008. godine nakon raspada electro tandema Dekolaž čija je bila članica. Album ‘’Die Brücke’’ objavila je u suradnji sa Zarkoffom, a diskografska kuća Electronic Emergencies objavljuje njezin prvi samostalni studijski album ‘’Brokedown Palace’’. Surađivala je i s Heinrichom Muellerom i DJ Stingrayom na projektu NSRB-11.

Ulaz se plaća 30 kuna, a vrata se otvaraju u 21:00.