KUKU$ objavio najiščekivaniji trap album godine – “X”
17. lipnja 2023.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

KUKU$ objavio najiščekivaniji trap album godine – “X”

U godini u kojoj obilježavaju jubilarnih deset godina djelovanja, jedno od najutjecajnijih domaćih trap imena – KUKU$, predstavlja novi album!

Trio kojeg čine Hiljson Mandela, Goca RIP i Iso Miki objavio je novo studijsko izdanje simboličnog nazivaX”, koje donosi ukupno četrnaest moćnih trap bangera i jasnu poruku: “Najjači i najznačajniji trap album ovih prostora je vani!”.

Najavljen singlom i videospotom “Visoki start”, album se s nestrpljenjem iščekuje već mjesecima, a tome u prilog govori i činjenica da je pjesma odmah po objavi ušla u Top 15 na Youtube Trendingu. S objavom albuma predstavljaju još jedan singl i videospot, pjesmu “Duboke noćifeat. Zvone CEO.

Na albumu gostuje i ključno ime domaće trap scene, koje je zajedno s KUKU$-om postavilo temelje ovog žanra – kolektiv High5. Ovom prigodom ponovno su se aktivirali i okupili za gostovanje u pjesmi “Sa bandom”, po mnogima već sada jednim od favorita s izdanja, jer “pjesme su nam bile kriza, al ko je napravio scenu, a mi smo”.

U kreiranju albuma sudjelovala je nekolicina najznačajnijih regionalnih trap i hip-hop producenata, kao što su Strapazoot, Priki, Traposlavia, Trky, Brigi, kao i sve istaknutije ime domaće produkcije – Mihovil Šoštarić Lockroom, zaslužan i za finalni miks i master izdanja. Uz njih, dio pjesama produkcijski potpisuju i članovi skupine, Iso Miki i Goca RIP.

Uvijek smo među prvima postavljali trendove kada je u pitanju trap glazba. Nastavljamo tako i u sljedećih deset godina” poručuju pioniri ovog žanra u Hrvatskoj. Svoju slavljeničku godinu započeli su objavom prvog domaćeg trap NFT albuma “The Lost Files” na kojem su predstavili deset do sada nikad objavljenih pjesama, a sada nastavljaju s onim što je njihova publika jedva dočekala – albumom “X”, koji donosi potpuno nove autorske pjesme. “Hvala našoj publici što nas podržava sve ove godine. Beskrajno smo zahvalni” poručuju momci i najavljuju i prve koncertne promocije novog izdanja.

Već ovog vikenda objavu novog albuma proslavit će nastupom u subotu 17. lipnja u Ilir Baru u Krapini, a uskoro slijedi i najava velikog koncerta u Zagrebu. “Spremamo najjači show ikad, jubilarna desetka zaslužuje ovakvo slavlje. Prvih deset, a tek smo krenuli”.

Album “X” trap pionira KUKU$ dostupan je od 15. lipnja na svim digitalnim streaming servisima, u izdanju diskografske kuće Metropola.

Popis pjesama:

 1. Visoki start
 2. Eurovizija
 3. Dai
 4. Ako umrem mlad
 5. Braća po krvi
 6. Rona
 7. Ye
 8. Dobar loš zao
 9. Duboke noći feat. Zvone CEO
 10. U ovom gradu
 11. Drip moreno
 12. Sa bandom feat. High 5
 13. Šta je
 14. KUKU$
Oznake 2023, kukus, novi album, novo, trap, x