Amira Medunjanin dva puta zaredom u Lisinskom nakon Australije, Amerike i Švedske!
19. veljače 2019.
Music Box (7931 Članci)
Podijeli

Amira Medunjanin dva puta zaredom u Lisinskom nakon Australije, Amerike i Švedske!

Sarajevski slavuj Amira Medunjanin ove godine vraća se u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog na dva velika koncerta.

Jedan datum, 14. travnja, je rasprodan, a predstoji i drugi koncert 16. travnja za kojeg ulaznice možete kupiti na blagajnama Lisinskog ili u sustavu ulaznice.hr. Posebna je povezanost između Amire i Zagreba, što je pokazao i rasprodani koncert sa Zagrebačkom filharmonijom u ožujku 2018. godine. Sada u naš najveći glazbeni hram dolazi na krilima odličnog albuma “Ascending” kojeg je snimila s cijenjenim norveškim ansamblom TrondheimSolistene te objavila prošle godine za Croatia Records.

RECENZIJA: Amira Medunjanin: “Ascending” – čista ljepota

Amira polako privodi kraju australsku mini turneju tijekom koje sa svojim pratećim glazbenicima obilazi Melbourne, Canberru, Sydney i Brisbane. Nakon Australije Amira leti u Sjedinjene Američke Države gdje će na cijenjenom Berklee College of Music nastupiti s Nikolom Stajićem, Bojanom Zulfikarpašićem i Antom Gelom na Berklee Middle Eastern Festivalu te dostojno predstaviti glazbu svojeg podneblja. Uslijedit će kratka koncertna stanka, a potom početkom travnja i novi koncerti te mini turneja po Švedskoj. Amira će s TrondheimSolistene nastupiti na
koncertima u Malmöu, 5. travnja, dan kasnije u Göteborgu i 7.4. u Stockholmu. Nakon toga slijede dva zagrebačka koncerta.

Upravo njezini mnogobrojni nastupi diljem svijeta, te savršena interpretacija sevdaha i općenito tradicionalnje glazbe donijeli su joj titulu jednog od najboljih world music vokala. No, bez obzira na sve ove činjenice nikad nije zaboravila svoje rodno Sarajevo i države u okruženju u kojima često održava koncerte pred rasprodanim auditorijem i ostavlja publiku bez daha. Stoga će koncerti u Lisinskom biti prava prilika za još jedan susret s jedinstvenom Amirom i njezinim pratećim glazbenicima. Bit će to susret vrijedan divljenja!

Foto: Nikola Knežević