J. R. August u Kinoteci premijerno izvodi materijale s najavljenog EP-ja!
19. veljače 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

J. R. August u Kinoteci premijerno izvodi materijale s najavljenog EP-ja!

Prvo ovogodišnje izdanje FonoKinoteke koje će se održati 22. veljače ugostit će J. R. Augusta, jednog od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene. Ovaj osebujan mladi umjetnik, skladatelj, kantautor i multiinstrumentalist privukao je pažnju kad ga je nakon objavljivanja pjesme Man With The Magnificent Mind 2014. godine primijetio Coldplay uvrstivši ga listu talentiranih glazbenika.

Man With The Magnificent Mind bio je ujedno i prvi dio njegovog konceptualnog projekta, kvadrilogije pod nazivom Change of Seasons, a danas iza sebe ima pet EP izdanja: uz Change of Seasons, u zadnje četiri godine izdao je Tea Party With Mr. Death, 33, Tales From the Forest i Black Waters.

Njegovu glazbu prodornog, enigmatičnog stila nemoguće je žanrovski odrediti, a utjecaji iz raznih stvaralačkih faza, od djela E. A. Poea i H. Hessea, biblijskih motiva, bajki i priča te glazbe 20 i 30-ih godina, gotovo su opipljivi u svakoj pjesmi.

Live nastupi su mu dojmljivi i atmosferični, a ovoga puta svoj će repertoar s obiljem raskošnih pjesama, prepunih vokalnih harmonija, zaraznih ritmova i tekstova J. R. August izvesti u društvu Zbora dvanestorice i pratećeg benda. U kinu Kinoteka zagrebačka publika imati će ujedno i priliku premijerno poslušati materijale s njegovog šestog po redu EP-ja Dangerous Waters čiji je izlazak najavljen za proljeće 2019.

Koncert počinje u 20:30 sati. Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna online na www.kinokinoteka.hr / www.ulaznice.hr te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn.

Nastup J. R. Augusta dio je glazbenog programa kina Kinoteka pod nazivom FonoKinoteka, koji predstavlja  zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi.

Foto: Luka Smuk