Mortal Kombat uoči zagrebačkog koncerta objavili novi album “Decenija”
21. veljače 2019.
Music Box (8205 Članci)
Podijeli

Mortal Kombat uoči zagrebačkog koncerta objavili novi album “Decenija”

Uoči zagrebačkog nastupa 22. ožujka u Močvari, provokativni beogradski metal punkeri Mortal Kombat objavili su novi album “Decenija”. Svježim izdanjem ujedno zaokružuju priču o 10 godina postojanja benda.

Predstavljen već ranije singlovima “Rijaliti” i “Papučar”, novi album njihovo je dosad najkompletnije izdanje, a donosi 12 pjesama među kojima se ističe i naslovna “Mortal Kombat” u čijim se stihovima iz interesantnih razloga spominju Bajaga, Dubioza, Goran Bregović i SARS. Za produkciju, miks i master albuma zaslužan je Miloš Mihajlović.

„Ono po čemu se razlikuje ovaj album od prethodnih je šarolikost žanrova u pjesmama, provlače se brzi metal rifovi i rokenrol balade. Na njemu ćete pronaći najbržu i najsporiju pjesmu koju je ovaj bend ikad napisao. Tematika tekstova je ozbiljnija i više humor ne prevladava kao ranije.“ – otkriva frontmen benda Miloš Kričković.

Album “Decenija” dostupan je za besplatan download na službenoj stranici benda te na svim digitalnim servisima, a uskoro će dobiti i svoje fizičko izdanje.

Nazvani po kultnoj videoigri, Mortal Kombat osnovani su 2009. godine. Fanove su stjecali sirovim i tvrdim zvukom uz direktne i satirične tekstove o modernom društvu. Novom albumu prethodila su tri studijska i jedan live album. Njihova obrada pjesme “Mala” benda Brkovi ne samo da im je priskrbila više od dva milijuna pregleda, već ih je uz spotovske pojave legendi Mikija (Six Pack), Dr. Popa (Atheist Rap), Shamse 69 (Brkovi) i mnogih drugih, sasvim zasluženo svrstala u sam vrh regionalne alternative.

Ulaznice za koncertnu promociju albuma, 22. ožujka u Močvari:
U pretprodaji 40 kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18)
Na dan koncerta 50 kn

Koncert organizira Dostava Zvuka.

Foto: Marko Ristić