Overpower predgrupa na koncertu Bullet For My Valentine u Zagrebu
23. veljače 2019.
Music Box (9161 Članci)
Podijeli

Overpower predgrupa na koncertu Bullet For My Valentine u Zagrebu

Zagrebačka metal grupa Overpower odabrana je da nastupi kao predgrupa britanskim metal velikanima Bullet For My Valentine na njihovim koncertima 1. travnja u ljubljanskoj dvorani Kino Šiška i 2. travnja u zagrebačkom Boogaloo-u.

Četvorka Overpower svoju glazbu opisuju kao vratobolno-poskočni metal, a kao svoje uzore navode grupe Metallica, Iron Maiden, Pantera, Slayer, Down, Sepultura. Godine 2014. objavili su album prvijenac “Greatness Within”. Od tada do danas su prosvirali večinu klubova u Hrvatskoj kao i u susjednim državama. Trenutno završavaju materijal za novi album koji dio materijala sviraju već neko vrijeme uživo.

Svjetski poznati metalcore sastav Bullet For My Valentine osnovani su 1998. godine  u gradiću Bridgent u Walesu i nastupit će po prvi put u Hrvatskoj. Svoj prvi album “The Poison” objavili su 2005. godine. Od tada su odsvirali koncerte/turneje po cijelom svijetu i objavili još pet studijskih albuma od kojih je poslednji “Gravity” objavljen za Spinefarm prošle godine i promoviraju ga na ovoj turneji. Bullet For My Valentine dobitinici su i mnogih nagrada za najbolji novi bend (Welsh Music Award), najbolji britanski bend (Metal Hammer), najbolji bend godine tri godine za redom, najbolji singlovi (Kerrang!)… Pored novinara i obožavatelja su čak i heroji koji su ih inspirirali, bendovi kao što su Iron Maiden i Metallica, osobno odabrali Bullet For My Valentine kao svoje goste na njihovim turnejama.

Na izričit zahtjev benda su za ovu turneju odabrane manje dvorane kao intiman koncertni prostor na kome će najposvećeniji fanovi imati šansu da zajedno sa bendom kreiraju nezaboravnu atmosferu, te ukoliko koncert bude rasprodan, a sve ide u prilog tome, neće se premještati u veću dvoranu niti dodavati novi datum! Zato požurite po svoje ulaznice!

Početak koncerta je najavljen za 19:30 sati a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 210 kn u sustavu Eventim i na www.eventim.hr. Na dan koncerta će ulaznice koštati 250 kn.