Putokazi za 35. rođendan objavili novu pjesmu “Kishica” i najavili novi album!
26. veljače 2019.
Music Box (6275 Članci)
Podijeli

Putokazi za 35. rođendan objavili novu pjesmu “Kishica” i najavili novi album!

Nepredvidivi, baš kao i svaka proljetna riječka kiša, Putokazi stvaraju novi album i za svoj 35. rođendan, 22.2. daruju prvi radio singl „Kishica“.

“Melankolična i lepršava, rasplesana i nestalna, „Kishica“nas uvodi u svijet zaigranog, iščekivanja i (raz)otkrivanja. Naravno, razmišljamo li pritom o svojim mokrim cipelama ili kaputiću, šminki i frizuri, sasvim sigurno propustit ćemo njenu čaroliju”, kažu Putokazi.

U svojoj prepoznatljivoj djevojačkoj energiji pjesmu donose izvođačice desete pjevačke generacije Putokaza, čineći je inspirativnim uvodom u novi album, autorice glazbe i tekstova Mirande Đaković, koji progovara o životnom plesu i smrti svakoga od nas.

„Kishica“ je stigla na trideset i peti rođendan Putokaza! Priča je to o bogatstvu, onom satkanom od najfinijih čestica mnogobrojnih pjevačkih osobnosti zaljubljenih u glazbu koje su se posvećeno predale maloj, velikoj glazbeno-životnoj školi Putokaza. Priča je to o jednom od izloga kulturnog identiteta grada Rijeke i zavičaja iz kojeg Putokazi potječu.

Zanimljivost ovog albuma u nastajanju jest i sudjelovanje glazbenika, multiinstrumentalista i novog suradnika, jazzista Zorana Majstorovića, koji u projetku svira mnoštvo instrumenata i supotpisuje aranžmane u produkciji s već dobro znanim suradnikom Putokaza, Iztokom Turkom.

„Kishica“ obećava sasvim novi zvuk Putokaza. Prepustite joj se!

Foto: Arhiva