Šumovi protiv valova promoviraju debi album u KSET-u
27. veljače 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Šumovi protiv valova promoviraju debi album u KSET-u

U četvrtak, 28. veljače, kako bi promovirali svoj dugoočekivani album prvijenac, u KSET dolaze Šumovi protiv valova!

Šumovi protiv valova su grupa glazbenika koji izvode svoju glazbu muzikalno, temperamentno, disciplinirano, s mnogo stvaralačke strasti i ljubavi. To je grupa pojedinaca različitih ćudi, no u zajedničkom stvaranju cjelovita. Nakon svih ovih godina rada, te preciznog brušenja dinamike, glazbene ideologije i jezika momci su napokon spremni podijeliti sa svijetom svoj prvi dugoočekivani, vinilni album prvijenac. Postava grupe je od samog početka ista i nezamjenjiva. Klasična rock četvorka bubanj, bass, gitara i klavijature – Jerko Jurin, Ivan Čadež, Hrvoje Radnić i Hrvoje Nikšić.

Već osam godina Šumovi protiv valova uveseljavaju zainteresirane sa svojom vizijom ambijentalno psihodeličnih rock instrumentala. Sve te godine, na mahove, se snimalo u ovisnosti o spremnosti izvedbe. Sam album je sniman uživo, bez ponavljanja i nadosnimavanja. Ideja je bila dobiti čisto glazbeno ogledalo ili zvučnu fotografiju grupe kakva jest. Tome je također pripomogao i način na koji je snimljena i smiksana ploča. Radi se o AAA pristupu zvučnom zapisu, što znači da nigdje u cijelom procesu rada nije korišten kompjutor. Kompletan je materijal sniman i miksan na magnetofonsku vrpcu s koje je direktno rezan cut za vinil. Snimka nije masterirana.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 kn moguće je kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu dok će na dan koncerta cijena porasti na 40 kn.