Britanski kantautor Ben Howard singlom i spotom “What A Day” najavio album
27. siječnja 2021.
Music Box (8833 Članci)
Podijeli

Britanski kantautor Ben Howard singlom i spotom “What A Day” najavio album

Britanski glazbenik Ben Howard, ujedno i jedno od omiljenih inozemnih kantautorskih imena domaće publike, potvrdio je objavu novog studijskog materijala!

Krajem ožujka stiže nam njegov novi studijski album, koji službeno najavljuje novom pjesmom i videospotom “What A Day”.

Najavljeni album nosi naziv “Collections From The Whiteout” i bit će objavljen 26. ožujka. Za njegovu produkciju zaslužan je Aaron Dessner (The National, Sharon Van Etten…), što je ujedno i prvi put da Ben Howard produkciju albuma prepušta suradniku.

Ovo će biti četvrto po redu studijsko izdanje nagrađivanog glazbenika, a za njegovu inspiraciju zaslužno je Benovo putovanje u Portugal, 2019. godine. Kako i sam otkriva, bio je u autu, slušao People Collective (projekt u kojem surađuju Justin Vernon i The National-ovci Aaron i Bryce Dessner) te je bio toliko oduševljen njihovom glazbom da je odlučio kontaktirati Aarona i ostvariti suradnju.

Brzo me fasciniralo Benovo kreativno stanje“, osvrće se Aaron Dessner  na suradnju i zaključuje: “Trenutno stvara izvanrednu glazbu i usuđujem se reći, piše neke od najboljih pjesama u svojoj karijeri“.

Album je sniman na nekoliko lokacija – u New Yorku (u Dessnerovom Long Pond studiju), Parizu te Benovom rodnom Devonu, a završen je kroz 2020. godinu “na daljinu”. U njegovom kreiranju je uz Howarda i Dessnera sudjelovao i gitarist Mickey Smith, Benov dugogodišnji suradnik, a svoj doprinos su dali i Yussef Dayes, Kate Stables (This Is The Kit), Thomas Bartlett (St. Vincent), i Rob Moose (Bon Iver, Laura Marling, Phoebe Bridgers)…

Novo izdanje donosi 14 novih autorskih pjesama, a nasljeđuje album “Noonday Dream” iz 2018., koji je dosegnuo Top 5 najprodavanijih izdanja u Velikoj Britaniji.

Kao najavni singl s albuma predstavljena je pjesma “What A Day“, s pratećim videospotom za koji je zaslužna francuska redateljica Cloé Bailly (Billie Eilish, Coldplay, Jay-Z). Album “Collections From The Whiteout” stiže nam 26. ožujka, a za fanove je dostupna njegova prednarudžba: umhr.lnk.to/BenHowardCFTWPR

Popis pjesama:

1. Follies Fixture
2. What A Day
3. Crowhurst’s Meme
4. Finders Keepers
5. Far Out
6. Rookery
7. You Have Your Way
8. Sage That She Was Burning
9. Sorry Kid
10. Unfurling
11. Metaphysical Cantations
12. Make Arrangements
13. The Strange Last Flight Of Richard Russell
14. Buzzard

Foto: Roddy Bow