Nina Romić najavila koncertni povratak s novim bendom
14. ožujka 2019.
Music Box (11005 Članci)
Podijeli

Nina Romić najavila koncertni povratak s novim bendom

Koncertni svibanj Vintage Industriala otvorit će jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica – Nina Romić, koja će u četvrtak 2.5. nastupiti nakon dugo vremena po prvi put s bendom kojeg čine: Frederic Lanz (klavijature), Jelena Galic (bass) te Krešimir Oreški (bubnjevi).

Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja “Daljine” 2010., drugim albumom “Ptice” (Aquarius Records), Nina Romić je osvojila kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album, i “Sloboda” 2018. godine.

Nina Romić rođena je u obitelji koja iznimno voli glazbu. Otac je svirao gitaru i pjevao, čak je u mladosti imao bend, zvali su se Štekeri. Majka je pisala poeziju i također voljela pjevati te su nju i brata od rane dobi uputili na svoju kolekciju kaseta i ploča. U djetinjstvu je živjela na relaciji Sinj – Mostar – Iran – Zagreb i često s obitelji putovala, a vrijeme tijekom obiteljskih putovanja u narančastom „stojadinu“ kratile su im kasete Boba Dylana, Bijelog dugmeta, Olivera Dragojevića, Drugog načina, JJ Calea, Pink Floyda…To su ujedno bili njeni glazbeni počeci.

Uskoro izlaze informacije i o cijeni i prodaji ulaznica.

Foto: Ivana Kujundžić