#svježasrijeda: Talijansko-egipatski kantautor Mahmood predstavlja debitantski album
20. ožujka 2019.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Talijansko-egipatski kantautor Mahmood predstavlja debitantski album

Mahmood, interesantan kantautor talijansko-egipatskih korijena, posljednjih nekoliko godina u rodnoj Italiji sve više plijeni pažnju, a s pjesmom „Soldi“ to mu je u posljednjih nekoliko mjeseci vrlo uspješno pošlo za rukom…ili bolje da kažemo – notom.

Pravog imena Alessandro Mahmoud, ovaj 26-godišnji glazbenik svoju glazbenu priču započinje 2012. godine, a pažnju šire javnosti zaokupio je sudjelovanjem u talijanskoj inačici showa The X Factor, kao jedan od favorita. Nakon toga uslijedila je objava nekoliko interesantnih singlova te ostvarenih suradnji – 2016. s pjesmom „Dimentica“ sudjelovao je na Sanremo Festivalu, godinu dana kasnije talijanski reper Fabri Fibra pozvao ga je na suradnju u singlu „Luna“, a zatim 2018. ostvaruje suradnju s producentskim duom Dardust & Charlie Charles u pjesmi „Nero Bali“, koju autorski potpisuje.

Spomenuti producentski duo Dardust & Charlie Charles nastavlja s njim suradnju, i zajedno kreiraju singl „Soldi“, koji vam danas predstavljamo. Upravo je s tom pjesmom Mahmood pobijedio na ovogodišnjem izdanju Sanremo Festivala i time postao talijanski predstavnik Eurovision Song Contesta u Tel Avivu! Pjesma je ubrzo po objavi postala favorit ESC fanova, ali i šire, dok prateći videospot u mjesec dana od objave broji više od 50 milijuna YouTube pregleda.

 

S ovom je pjesmom Mahmood ujedno predstavio i svoj debitantski album „Gioventù bruciata“, objavljen 22. veljače ove godine.

Foto: Attilio Cusani