Velvet Festival na otok Krk i ove godine dovodi Svemirka, Porto Morto i brojna druga imena
25. ožujka 2019.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Velvet Festival na otok Krk i ove godine dovodi Svemirka, Porto Morto i brojna druga imena

Na glasu kao jedan od najzanimljivijih domaćih glazbenih festivala, Velvet Festival na otoku Krku ove godine ponovno ugošćuje neka od najaktualnijih imena regionalne i europske scene.

Festival se održava 5. i 6. srpnja na novoj lokaciji u Puntu na otoku Kru, ovaj put nekoliko centimetara udaljene od mora, čiji će se fragmenti posebno graditi samo za festival u kolaboraciji sa hrpom mladih kreativki i kreativaca sa područja Hrvatske.

Osim idilične priče koju ovaj festival nudi na samom početku ljetne sezone, na listu prvog najavnog vala su se tako našli amsterdamski afro-disco The Mauskovic Dance Band, Svemirko, Porto Morto, Pseća Plaža, te hrpa DJ-eva, većinski “disko not disco” scene, kao što je Max Abysmal (Red Light Radio), DJ Brka (20/44), Pepi Jogarde (Adriatic Coasting), Disco Durum (Kvalitat) te Captain Starlight sa misterioznog belgijskog STROOM label-a.

Organizatori ističu da se Velvet organizirava kako bi potaknuo zajedništvo, iste takve interese i ljubav prema glazbi, a u moru svih dodatnih sadržaja najbitnija je poveznica između posjetitelja koji nisu (samo) došli kako bi išli s koncerta na koncert, nego ono što se događa prije, poslije i između nastupa; stoga, Velvet u svojoj klasičnoj maniri ponovno najavljuje 2 boat partija, ovaj put u režiji riječkog disko kralja – Mile Voli Disko, kao i kolektiva “Music After Dinner” iz Pule, koji posljednjih nekoliko godina nizaju uspješne događaje po najneočekivanijim lokacijama unutar grada Pule.

Super Early Bird karte po cijeni od 79,00 kn dostupne su samo tjedan dana (do 1.4.) kada cijena karte raste na 99,00 kn i tako malo-po-malo, eksponenijalno do samog festivala.