Nikola Vranjković najavio ekskluzivni koncert u Saxu!
27. ožujka 2019.
Music Box (9735 Članci)
Podijeli

Nikola Vranjković najavio ekskluzivni koncert u Saxu!

Premijerno gostovanje u Hrvatskoj prava je prilika za upoznati se s opusom ovog glazbenog genijalca.

Nikola Vranjković svestrani je beogradski umjetnik: rock glazbenik, autor i skladatelj, glazbeni producent, ali i pjesnik. Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.

Više od jednog desetljeća bio je ključna autorska ličnost kultnog beogradskog benda Block Out s kojim je snimio četiri studijska albuma. Prije posljednjeg albuma s Block Outom, Vranjković 2001. godine objavljuje svoje prvi prvo samostalno izdanje “Za ovde ili za poneti”, a nakon raspada matičnog benda objavljuje mini album, nastao u suradnji s glazbenicima iz Darkwood Duba,Orthodox Celtsa i Goribora, te istoimenu knjigu “Bremeplov” (2014.) i dvostruki album “Veronautika” (2017.) nazvan po pjesmi snimljenoj s Damirom Martinovićem Mrletom iz riječke grupe Let3.

Uz vlastite glazbene projekte Nikola Vranjković važno je ime regionalne glazbene scene. Kao renomirani glazbenik, koncertni audio inžinjer i producent surađivao s brojnim istaknutim glazbenicima, uključujući Bajagu i Instruktore, Let 3, Massima, Darka Rundeka te glazbene sastave Eyesburn, Darkwood Dub, Goblini, Orthodox Celts, E-Play i sve istaknutiji hrvatski bend Lika Kolorado. Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” koja se dodjeljuje za poseban doprinos afirmaciji pjesničke riječi u rock i blues glazbi, a “Veronautika”je proglašena jednim od najboljih regionalnih albuma te, prema glasovima slušatelja radija “Beograd 202”, albumom 2017. godine.

Nikola Vranjković sa svojim bendom nastupa po cijeloj regiji, a jedan od vrhunaca njegove koncertne turneje bio je veliki audio-vizualni spektakl u beogradskoj Kombank dvorani, koncert koji je, prema riječima novinara, razvalio kontinuum prostora i vremena”.

Prava prilika za upoznati ovog glazbenog genijalca bit će na prvom ekskluzivnom zagrebačkom koncertu, 23. svibnja u klubu Sax. Nikola svira s bendom kojeg čine bubnjar Vladan Božilović, basist Ivan Mihailović, gitaristi DaniloIkodinovski, Milan Vučković te Ivan Zoranović koji svira i klavijature. Informacije o početku prodaje ulaznica bit će objavljene uskoro.

Foto: Nemanja Đorđević