The Cure, Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music i The Zombies u Kući slavnih!
30. ožujka 2019.
Music Box (4827 Članci)
Podijeli

The Cure, Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music i The Zombies u Kući slavnih!

Upriličena je svečanost uvrštenja u rock and roll Kuću slavnih za sezonu 2019., a od ove godine u najcjenjenijem društvu u rock povijesti su The Cure, Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music i The Zombies.

Na ceremoniji koja je trajala više od pet sati upriličeno je nekoliko impresivnih nastupa, poput The Curea, Stevie Nicks i Def Lepparda, a značajne govore s pozornice uputili su Trent Reznor, Harry Styles i Janet Jackson. Stevie Nicks postala je prva žena koja je dva puta uvrštena u ovu Kuću slavnih, a nakon Fleetwood Maca sada je to bilo za njezinu solo karijeru nakon čega je uslijedio odličan nastup prijatelja Harryja Stylesa i nje koji su izveli “Stop Draggin’ My Heart Around.”. Izvela je i “Stand Black”, a highlight je bio i duet s Donom Henleyem, pjevačem Eaglesa, na pjesmi “Leather and Lace”.

Večer je obilježio i nedolazak frontmena Radioheada Thoma Yorkea na svečanost pa su ovo priznanje primili članovi benda Ed O’Brien i Philip Selway. U Kuću slavnih uveo ih je David Byrne. Stigao je potom i jedan od najiščekivanijih trenutaka večeri, okupljanje Roxy Musica samo za ovu prigodu pa su se tu našli Bryan Ferry, Andy Mackay i Phil Manzanera koji su izveli pet hitova, uključujući “Love Is The Drug” i “Avalon”.

Kuća slavnih ima i novu kategoriju, uvrštenje singlova, a govor Stevea Van Zandta je doista zbunio publiku jer je rekao kako se ovdje ne uvrštavaju originalne verzije već najznačajnije pa su se svi zapitali zašto je onda uvrštena verzija “Twist And Shout” Isley Brothersa umjesto covera Beatlesa ili “Gloria” The Shadows of Knight umjesto Van Morrisona. No, cijelu ovu zbunjolu zasjenili su The Cure s vjerojatno najboljim nastupom ovogodišnje dodjele. U top formi izveli su “Shake Dog Shake”, “Just Like Heaven” i “Boys Don’t Cry”, a u Kuću slavnih uveo ih je Trent Reznor. Za razliku od Cureovaca Janet Jackson nije nastupala, u Kuću slavnih uvela ju je Janelle Monae, a Janet je uputila sjajan govor i rekla:

“Kao najmlađa u obitelji morala sam se snalaziti sama. Ali nikad niti u milijun godina nisam očekivala da ću pratiti stope svoje braće. Večeras, vaša mala sestra je uspjela.”

Najviše su na uvrštenje u elitno društvo čekali The Zombies, ali su ga i doečkali. No, njihov nastup je bio dosta slab. S druge strane Def Leppard su bili pravi headlineri dodjele. Izveli su pravu set listu hitova, “Rock of Ages”, “Photograph” i “Pour Some Sugar On Me” što je izazvalo oduševljenje kod publike. Em iz razloga što je nastup bio fenomenalan, em iz razloga što je program došao do svojeg kraja.