“Girlfriend” – najavni singl debi albuma glazbenice Je Veux iza koje stoji Željka Veverec
2. travnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

“Girlfriend” – najavni singl debi albuma glazbenice Je Veux iza koje stoji Željka Veverec

„Girfriend“ prvi je singl glazbenice Je Veux, naizgled novog, ali zapravo dobro poznatog vokala. Iza umjetničkog imena krije se Željka Veverec pjevačica i autorica banda Mangroove koja se predstavlja u nešto drugačijem ruhu.

Je Veux na francuskom znači „Želim“, a čita se baš tako da se u tome prepoznaju inicijalI imena Željke Veverec – Ž.V. „Je Veux mi se činilo tako savršeno jer nekako spaja značenje mog imena – želim (Željka) čita se kao i inicijali mog imena i prezimena i označava tu želju da ispričam svoju priču na svoj način iskreno, autentično koliko je god moguće kroz svoju glazbu“ – ističe Željka u premijernom predstavljanju svoje nove stage persone.

Na novom glazbenom putu prate ju dugogodišnji muzički partneri, prije svega Toni Starešinić na svim mogućim klavijaturama, Đuro Dobranić na bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. „Oduvijek zapravo pišem glazbu i na engleskom, dio toga može se pronaći na albumima Mangroovea. Uvijek će postojati glazba koja će otkrivati i nešto drugačiju mene, iako sve je to dio moje priče koju želim snimati i podijeliti sa svijetom“ – naglašava Je Veux.

Pjesma„Girlfriend“ većinom je snimana u studiju Kromasonik, osim vokala koji su snimljeni u Monitoru. Miks je radio Janko Novoselić, a mastering Petar Dundov. Sjajnu, gotovo trip hop singlicu upotpunio je jednako odličan videospot autora Dalibora Barića uz kojeg je, kao kamerman, radio Marko Petrović

Debitantski album Je Veux, putovanje kroz njezine strahove i veselja, naziva „I Glow“ bit će objavljen do kraja godine.