Treba vam nova glazba za putovanja? 058 ima pravu country laganicu za vas!
9. travnja 2019.
Music Box (8990 Članci)
Podijeli

Treba vam nova glazba za putovanja? 058 ima pravu country laganicu za vas!

Da kojim slučajem dolaze s američkog juga, bend 058 bili bi pravi, autentični primjer country glazbe. No oni dolaze s hrvatskog juga, iz Splita, i pravi su primjer da se odlična country glazba može stvarati i na nekim ‘tuđim’ jugovima.

Nakon kratkog glazbenog izleta sa singlom “Rulet”, 058 vraćaju se onome što najviše vole – countryju. Sada ste vi na redu da s njima pođete na izlet, na “Put bez povratka”, što je ujedno i naslov njihove nove pjesme. Spustite prozore, skrenite s glavne ceste i vozite ispod ograničenja – ne zato da odužite putovanje, već da uživate u potpunom iskustvu atmosfere koju donosi “Put bez povratka”.

A da se ova pjesma činila kao put bez povratka govori činjenica da je nastala prije pet godina, koncertno je tražila svoje pravo lice i konačno ga pronašla uz ugodan baršunasti vokal Jelene Rade i osjećaj lakoće i bezbrižnosti koji vas obuzme već na prvo slušanje.

“Put bez povratka” prati videospot bez kolorita u režiji Roberta Žegarca. Spot je sniman u splitskom klubu Cirkus, a crno-bijela slika ostavlja slušateljima da sami dodaju boje glazbi koju stvaraju 058. Možda baš one boje na koje će nailaziti na nekim svojim putovanjima kojima će “Put bez povratka” biti glazbena pozadina?

Ovu country laganicu potpisuje autorski dvojac Branko Mamut (glazba) i Mara Jurčević (tekst), dok je aranžman ‘zapakirao’ Ivan Cinotti.