Tvornica kulture i Radio Tvornica pripremaju humanitarku za Baniju
19. prosinca 2021.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Tvornica kulture i Radio Tvornica pripremaju humanitarku za Baniju

Bliži se godišnjica katastrofalnog potresa na Baniji. Svjesni sporosti obnove i činjenice da će veliki broj hrvatskih građana i sljedeću godinu dočekati izvan svojih domova, Radio Tvornica, zajedno s Tvornicom kulture održat će humanitarni koncert.

Na humanitarnom koncertu sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica bit će proslijeđena korisnicima kontejnerskih naselja u Glini, Petrinji i Sisku. U dva dana nastupit će Gustafi, Belfast Food, te poznati sisački bendovi Šarena pojava i Bluzy Threesome. Dva koncertna veterana domaće glazbene scene i dva sisačka benda pripremaju tulum u pravom smislu te riječi, s kojeg će i oni i publika otići rasplesani i zadovoljni. Osim humanitarnog karaktera samog koncerta, ne smijemo zanemariti i zabavni spektakl koji očekuje sve koji kupe ulaznice.

Gustafi su nastali krajem 80-ih iz jedne eksperimentalne scenske performerske skupine. Pod utjecajem istarske etno glazbe, ali i brojnih drugih glazbenih pravaca, stvorili su prepoznatljiv sublimat kojeg je prihvatila publika, kako u Hrvatskoj, tako i na svjetskim pozornicama koje su Gustafi kroz 4 desetljeća pohodili. Uz njih će 28.12. nastupiti Bluzy Threesome, punokrvni blues bend, pobjednici 11. Croatian Blues Challengea. Uigrana četvorka, osim vlastitih autorskih pjesama, svira i obrade velikana iz blues i rock svijeta.

25 godina je prošlo otkad su se na sceni pojavili Belfast Food. Spojivši razne žanrovske utjecaje, posebice irski, stvorili su glazbu uz koju se pleše i veseli. Tako će biti i 29.12., a pridružit će im se i sisački rap rock kvintet Šarena pojava koji je nedavno objavio album “Ravnoteža” i singl “Mrtvi Sisak” na kojem opisuju stanje u rodnom gradu u kojem su mnogi i ono malo što su imali, nakon potresa izgubili.

Ulaznice možete kupiti u sustavu Entrio.hr, za prvi dan OVDJE, a za drugi OVDJE.